Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Covrigeii cu scortisoara sunt perfecti pentru un mic dejun consistent din care nu lipseste ceaiul de plante sau sucul de portocale.
Covrigeii cu scortisoara sunt perfecti pentru un mic dejun consistent din care nu lipseste ceaiul de plante sau sucul de portocale.
Ingrediente:
500 grame faina,
250 grame unt proaspat,
50 grame zahar,
40 grame drojdie,
1/2 ceasca lapte,
coaja rasa de lamaie,
1/2 lingurita sare,
o lingurita scortisoara,
zahar si migdale pentru presarat deasupra.
Mod de preparare:
Se inmoaie drojdia cu lapte caldut. Se cerne faina pe masa de aluat sau intr-un castron, se face loc la mijloc, se pune plamadeala (drojdia inmuiata in lapte), untul proaspat moale, zaharul, sarea, putina coaja rasa de lamaie.
Se framanta bine si se lasa la cald sa creasca. Se presara masa cu faina amestecata cu putina scortisoara si se fac din aluat covrigei rotunzi.
Se coc la foc bun.
Cand sunt aproape gata, se ung cu unt si se presara cu zahar si cu migdale pisate.
Mod de servire:
Covrigeii cu scortisoara sunt buni atat calzi, cat si reci.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.