Reteta: Jeleu in doua culori

Reteta: Jeleu in doua culori

Pentru ca jeleul sa se inchege, este nevoie sa se introduca in compozitie mai multe foi de gelatina.

Ingrediente:

120 grame zahar,
8 foi gelatina,
o lingura cacao.

Mod de preparare:

1

Se pune pe foc laptele, zaharul, gelatina muiata cu putina apa fierbinte si vanilie.

2

Se tine pana cand se infierbanta si zaharul se moaie bine. Cand zaharul  s-a topit, se vantura compozitia putin ca sa se mai racoreasca, apoi se desparte exact in doua.

3

Jumatate din compozitie se toarna in forma de tabla si se pune la gheata ca sa se prinda. Cealalta jumatate se tine pe marginea aragazului, adaugand in ea, dupa dorinta, o lingura de cacao dizolvata in apa cu putin zahar sau cateva picaturi de carmin care sa o coloreze in rosu. 

4

Cand compozitia din forma a inceput sa se prinda, se toarna deasupra cealalta jumatate, bine racorita.

5

Se da din nou la gheata, si se lasa pana se intareste complet. Cand se rastoarna, se introduce o clipa forma in apa fierbinte.

Pagina 1/2
Etichete: jeleu, gelatina, cacao

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Jeleul de cacao este un desert usor de preparat folosit adeseori la prajituri si torturi. Ingrediente: un...
Jeleul cu rom este un adevarat rasfat pentru papilele gustative. Deci, daca doresti ceva dulce si gustos...
Jeleul de fructe este un desert delicios apreciat atat de catre copii, cat si de catre adulti. ...