Reteta: Pasca cu orez

Reteta: Pasca cu orez

O reteta atipica de Paste este pasca cu orez care este considerata o alternativa pentru pasca cu branza.

Ingrediente:

- 600 grame faina,
- o ceasca lapte,
- 2 oua intregi,
- 2 galbenusuri,
- 1/2lingurita sare,
- 140 grame unt proaspat,
- 2 linguri zahar,
- 20 grame drojdie,
- vanilie.

Umplutura:

- 4 cesti cu lapte,
- o ceasca orez,
- 4 linguri de zahar,
- 3 oua,
- vanilie sau zahar vanilat,
- 25 grame stafide,
- un praf de sare.

Mod de pregatire:

1

Se inmoaie drojdia cu putin lapte caldut (nu trebuie sa fie fierbinte deoarece drojdia se opareste si nu mai creste aluatul) si o bucatica de zahar.

2

Se oparesc intr-o oala mica 3 - 4 Iinguri de faina cu putin lapte clocotit, amestecand bine sa nu se faca cocolosi.

3

Cand s-a racorit maiaua atat cat sufera degetul introdus in ea, se amesteca cu drojdia si apoi se bate bine pana se fac basici mari.

Pagina 1/4
Etichete: pasca, orez, reteta

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ideala pentru cei mici, dar si pentru adulti, pasca cu orez la cuptor este un dulce consistent...
Pasca cu branza dulce si stafide este unul dintre produsele nelipsite de pe masa de Paste. Mai...
O alternativa la pasca cu branza sau la cea cu orez este pasca umpluta cu gris si...