Serbet de capsune

Serbet de capsune

Serbetul este un soi de dulceata orientala si poate fi obtinut din fructe, flori, cafea, ciocolata, zahar ars sau alte arome, dupa preferinte.

Ingrediente:

- 1 pahar de zeama de capsuni,
- 1 kg zahar.

Mod de preparare:

1

Se storc printr-un tifon des fructele coapte si parfumate.

2

Se lasa sa se limpezeasca si se pune In tingirea de dulceata zaharul cu un pahar de zeama de capsune.

3

Se pune pe ochiul de la aragaz o cratita si se lasa la foc moale, pana se topeste zaharul, apoi pe un foc iute.

4

Se ia spuma neagra care se ridica la suprafata si se sterg marginile vasului cu o carpa curata, muiata in apa rece.

5

Se incearca daca este legat dand drumul la cateva picaturi intr-o ceasca cu apa foarte rece.

6

Daca picaturile nu se dizolva indata si se pot lua intre degete, serbetul este gata si se da imediat jos de pe foc. Daca nu este gata, se lasa sa mai fiarba, incercand din nou. Se va Incerca de 2 - 3 ori, ca sa iasa serbetul potrivit de legat.

7

Se acopera cratita cu o carpa uda si se lasa numai putin sa se racoreasca, luandu-se fierbinte la frecat.

8

Se asaza cratita pe un scaunel intors cu picioarele in sus astfel incat sa nu se miste la amestecat si cu o vergea de lemn sau cu facaletul de mamaliga, se amesteca serbetul numai intr-o parte pana isi schimba culoarea, devenind ca un aluat potrivit de tare.

9

Cand incepe sa-si schimbe culoarea, se adauga, amestecand mereu, o lingurita de zeama de lamaie.

10

Se poate pune direct cu lingura in borcan sau se mai framanta cu mana si se pune in borcan, apasandu-l cu pumnul ca sa nu ramana goluri de aer printre bucatile de serbet.

Acest preparat dulce si parfumat se serveste cu multa apa, iar dupa unii, seamana mai degraba cu o inghetata decat cu dulceata tipic romaneasca.

Daca doriti sa consumati serbet la fel de aromat ca cel de capsuni, veti obtine un preparat culinar dulce si gustos din zmeura, fragi, cirese amare, visine, lamai sau portocale.
  

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Dulceata de capsune se prepara vara cand este sezonul acestor fructe aromate si bogate in substante nutritive. ...
Sorbetul este un desert rece considerat de specialisti stramosul inghetatei. Acesta are la baza fructe si apa,...
Serbetul se poate prepara atat din flori, cat si din fructe. Iata o reteta de serbet cu...