Spuma de albus cu capsune

Spuma de albus cu capsune

O reteta dulce usor de preparat este spuma de albus cu capsune. Aceasta reteta poate fi preparata vara, cand apar pe piata aromatele capsunele romanesti.

Ingrediente:

2 albusuri,
un pahar cu varf de zahar pisat,
un pahar cu varf de capsune.

Mod de preparare:

1

Se pun intr-un castron albusurile, zaharul pisat si capsunele.

2

Se bate totul cu telul cel putin 20 de minute. La inceput crema se lichefiaza, incetul cu incetul, se leaga si devine spumoasa si tare ca orice albus cand este bine batut.

3

Se asaza intr-o compotiera, se pune 1-2 ore la frigider.

Mod de servire:

Inainte de a fi servita se orneaza cu cateva capsune frumoase.

Pont:

La fel se face crema cu zmeura sau cu visine, carora li s-au scos samburii.

Etichete: spuma, albus, capsune

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Spuma cu mere este un jeleu mai gros format din piure de mere, zahar, gelatina si coaja...
Numita mousse au chocolat in franceza, acest desert dulce si racoritor se prepara in mai multe variante...
Aceasta reteta se pregateste asemanator cu laptele de pasare, doar ca se adauga in plus cacao si...