Spuma de mere. Ingrediente:
- 700-750 grame de mere/ 3450-400 grame de piure de mere;
- 15 grame de gelatina;
- miere, dupa gust. Daca nu ai miere, poti folosi zahar;
- scortisoara macinata, dupa gust.
Spuma de mere. Mod de preparare:
- spala merele;
- curata merele de coaja;
- elimina cotoarele si semintele merelor;
- taie merele in bucati si transfera-le in punga de plastic;
- leaga punga la gura si inteap-o din loc in loc cu o scobitoare;
- pune punga cu mere pe o farfurie;
- da merele la cuptorul cu microunde pentru 8-10 minute;
- transfera merele intr-un castron;
- paseaza merele in blender. Trebuie sa obtii un piure fin;
- lasa piureul de mere la racit pana ajunge aproape la temperatura camerei;
- dizolva gelatina in piure si las-o sa se hidrateze timp de 10 minute.
- incalzeste piureul de mere pe baia de aburi, amestecandu-l continuu, pana cand se vor topi toate cristalele de gelatina;
- bate piureul de mere cu mixerul timp de un sfert de ora. Trebuie sa se transforme intr-o spuma cu vloum, pufoasa si albicioasa;
- transfera spuma de mere intr-o forma tapetata cu folie alimentara, apoi raspandeste-o in mod uniform;
- introdu spuma de mere la rece(frigider) pentru minimum 60 minute;
- scoate desertul din frigider;
- adauga miere si scortisoara, daca doresti;
- scoate desertul din forma, portioneaza-l dupa bunul-plac si serveste-l cu placere;
Citeste si: Cum sa faci prajitura cu mere. Ai nevoie de doar 4 ingrediente