Biscuiti vegani. Ingrediente:
- 200 grame de curmale fara samburi;
- 80 grame de caju crud;
- 80 grame de nuca cruda;
- 100 grame de migdale crude;
- 2 linguri de ulei de cocos;
- 2 lingurite de fulgi de cocos;
-2 linguri de seminte de floarea soarelui.
Biscuiti vegani. Mod de preparare:
- curmalele se hidrateaza pentru un sfert de ora;
- migdalele, nuca si alunele se maruntesc( foloseste un tocator electric);
- adauga curmalele(scurse de apa) si uleiul;
- continua sa amestesci pana obtii o pasta lipicioasa de consistenta unui aluat;
- muta compozitia pe jumatatea unei hartii de copt(marime 30×40 cm);
- indoaie hartia si acopera aluatul cu cea de-a doua jumatate;
- apasa cu mainile sau cu un sucior pana se aplatizeaza.
- da la o parte hartia de peste aluat si ajusteaza marginile acestuia cu un cutit de masa. Vei obtine un dreptunghi cu grosimea de aproximativ un centimetru.
- presara semintele de floarea soarelui si fulgii de cocos;
- impacheteaza aluatul ca pe un cadou si treci cu sucitorul, iar, peste el.
- baga aluatul la rece peste noapte;
- taie blatul cubulete de marimea biscutilor si ambaleaza-i individual in hartie de copt. Astfel, nu se vor lipi de maini si vor putea fi mai usor de servit si de transportat.
Spor la treaba si pofta buna!