Cum sa faci biscuiti danezi

Cum sa faci biscuiti danezi

Vrei sa prepari ceva dulce, rapid si de impact atat pentru familie, cat si pentru oaspeti, oricat ar fi acestia de pretentiosi? Daca da, avem reteta ideala. Este vorba despre biscuitii danezi! Ia un pix si o foaie de hartie si noteaza reteta!

Biscuiti danezi. Ingrediente:

- 250 grame de unt;

- un ou;

- 150 grame/7 linguri de zahar pudra;

- un pliculet/jumatate de lingurita de zahar vanilat;

- 270 grame/9 linguri de faina;

- 70 grame de amidon de porumb;

- 20 grame/o lingura de lapte praf.

Biscuiti danezi. Mod de preparare:

- pune untul moale intr-un castron adanc;

- adauga zaharul pudra, oul si zaharul vanilat/esenta de vanilie;

- amesteca ingredientele cu ajutorul unui blender, pana cand veti obtine o compozitie albicioasa, pufoasa si uniforma;

- incorporeaza pe rand faina, amidonul si laptele praf;

- apasa aluatul, formand biscuitii direct in tava tapetata cu hartie de copt. Da-le forma preferata!

- pune tava cu biscuiti in frigider circa 10 minute inainte de coacere. Asa isi vor pastra forma!

- scoate biscuitii de la rece si baga-i la copt pentru 5 minute la temperatura de 180 grade Celsius;

- scoate biscuitii si intoarceti tava cu partea opusa. Coace-i timp de inca 10 minute la 160 grade Celsius;

- scoate biscuitii si lasa-i sa se raceasca! Sunt gata de savurat!

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci BISCUITI cu COCOS

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vrei sa faci ceva dulce, dar n-ai mult timp la dispozitie si poate nici mare chef? Daca...
Vrei sa prepari ceva dulce, dar esti in criza de idei si timp! Credem ca aceasta reteta...
Vrei ceva dulce de casa, dar stai rau cu timpul? Avem rezolvarea! O reteta rapida, usor de...