Biscuiti cu miere: Ingrediente pentru aproximativ 300 grame:
- un ou;
- 40 grame de zahar;
- 50 grame de miere;
- 40 mililitri de ulei rafinat de floarea-soarelui;
- circa 220 grame de faina;
- o lingurita de praf de copt;
- un sfert de lingurita de scortisoara macinata;
- un sfert de lingurita de ghimbir macinat;
- un praf de sare;
- zahar pudra, pentru decor.
Biscuiti cu miere. Mod de preparare:
- amesteca oul, zaharul, praful de sare,s cortisoara macinata si ghimbirul macinat intr-un castron. Amestecul trebuie sa fie omogen;
- adauga mierea si uleiul rafinat de floarea-soarelui. Amesteca iar bine;
- adauga jumatate din faina cernuta si praful de copt. Amesteca, apoi, cu spatula pana la omogenizare.
- adauga faina cernuta in mod treptat. Framanta pana obtii un aluat nelipicios si moale;
- presara masa cu faina. Intinde aluatul intr-un blat dreptunghiular(sa aiba o grosime de circa 8 milimetri);
- corecteaza forma aluatului cu o racleta/cutit lat;
- pudreaza blatul cu putina faina, raspandind-o uniform cu mainile si indepartand excesul;
- acopera blatul cu folie cu bule de aer si treci de cateva ori cu sucitorul peste el, presand usor, pentru a imprima modelul;
- indeparteaza folia de pe aluat si corecteaza-i inca putin forma;
- taie blatul in patratele.
- aseaza biscuitii pe tava tapetata cu hartie de copt.
- baga biscutii la cuptorul preincalzit pana la 180 grade pentru circa un sfert de ora;
- lasa biscuitii sa se raceasca;
- presa biscuitii cu zahar pudra;
- serveste biscuitii cu miere.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci biscuiti vegani