Cum sa faci biscuiti pe tigaie

Cum sa faci biscuiti pe tigaie

Vrei ceva dulce de casa, dar stai rau cu timpul? Avem rezolvarea! O reteta rapida, usor de pregatit si aspectuoasa. Ne referim la biscuitii pe tigaie! Cu siguranta, vei fi supermultumit/a de aceasta reteta!

Biscuiti pe tigaie. Ingrediente:

- 4 oua;

- un praf de sare;

- 100 grame de zahar tos;

- un pachetel de zahar vanilat;

- 150 grame de smantana fermentata;

- 5 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui (plus ulei pentru prajit);

- circa 500 grame de faina;

- 2 lingurite de praf de copt.

Biscuiti pe tigaie. Mod de preparare:

- intr-un castron adanc, bate cu un tel ouale, sarea, zaharul tos si zaharul vanilat.

- incorporeaza smantana fermentata si uleiul vegetal.

- cerne faina cu circa 20 minute inainte de a te apuca de reteta.

- adauga faina cernuta si praful de copt.

- amesteca mai intai cu o spatula, apoi framanta aluatul cu mana. Vei obtine o bila omogena si nelipicioasa.

- transfera aluatul pe suprafata de lucru(masa/blat) presarata cu faina.

- da bine prin faina aluatul si apoi intinde-l cu ajutorul sucitorului intr-o foaie rotunda cu o grosime de circa 0,7 cm.

- decupeaza cercuri din foaie, folosind un inel mic de patiserie sau gura unui pahar.

- incinge uleiul vegetal in tigaie.

- prajeste cerculetele obtinute pe ambele parti, la foc mediu.

- scoate biscuitii bine rumeniti pe un platou tapetat cu prosoape de hartie.

- presara biscuitii cu zahar pudra.

- consuma biscuitii alaturi de o bautura calda(ceai sau lapte).

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci biscuiti de masa

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vrei sa faci ceva dulce, dar n-ai mult timp la dispozitie si poate nici mare chef? Daca...
Vrei sa prepari ceva dulce, rapid si de impact atat pentru familie, cat si pentru oaspeti, oricat...
Vrei sa prepari ceva dulce, dar esti in criza de idei si timp! Credem ca aceasta reteta...