Clatite cu gauri. Ingrediente:
– 3 oua;
– o jumatate de lingurita de sare;
– 2 linguri de zahar;
– 200 mililitri de lapte;
– 200 mililitri de apa clocotita;
– 160 grame de faina;
– 3 linguri de ulei.
Clatite cu gauri. Mod de preparare:
- amesteca ouale cu sare si zahar, utilizand un tel;.
- da prin sita jumatate din cantitatea de faina si amesteca, pana la omogenizare;
- toarna treptat laptele, amesteca, apoi cerne faina ramasa si mai amesteca o data;
- adauga apa clocotita in portii mici, amestecand constant cu telul;
- adauga, la final, uleiul si amesteca iar;
- infierbanta bine tigaia, unge-o cu putin ulei, toarna aluat si repartizeaza-l intr-un strat uniform si subtire.
- intoarce clatita si coace-o si pe cealaltata parte(doar dupa ce se rumeneste bine);
Important. Cand faci clatite ajurate fara praf de copt si bicarbonat de sodiu, e de preferat sa infierbanti foarte bine tigaia! Clatitele se prajesc foarte repede, asa ca ramai aproape! Desenul clatitelor depinde de materialul din care este facuta tigaia, dar si de continutul tigaii(cu sau fara ulei inainte de fiecare clatita).
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa prepari roti(clatite thailandeze)