Ingrediente pentru aluat:
- 60 grame de unt;
- 500 grame de faina;
- 250 mililitri de apa;
- un ou mare;
- o lingura de zahar;
- 2 linguri de unt;
- un praf de sare.
Ingrediente pentru umplutura:
- banane feliate;
- ciocolata topita sau crema de ciocolata;;
- lapte condensat;
- zahar.
Mod de preparare:
- amesteca apa cu sarea si zaharul, intr-un castron, pana cand se dizolva total.
- adauga oul si amesteca pana se omogenizeaza;
- imprastie untul in faina cu degetele, separat, pana cand obtii faina cu mici cocoloase;
- combina amestecurile de mai sus si framanta aluatul circa 10 minute;
- daca spre finalul framantarii tot lipicios ti se pare aluatul, mai adauga putina faina;
- aluatul obtinut pune-l deoparte pentru un sfert de ora, dupa care portioneaza-l(10 bucati de 90 grame fiecare, sa zicem). Raporteaza marimea bucatii de aluat la tigaie. Daca tigaia e mare si bucata de aluat va fi pe masura;
- unge cu ulei fiecare bucata de aluat;
- rotunjeste bucatile de aluat pe fiecare parte pana obtii nister bile;
- introdu bilele obtinute in frigider, intr-o tava acoperita cu folie alimentara, pentru 2-3 ore
- acum, intinde fiecare bila de aluat pe un blat, dupa cum urmeaza: aplatizeaza aluatul cu degetele cat de mult poti, apoi ridica de margini si indeparteaza-le putin cate putin, de jur-imprejur,
pana obtii o foaie subtire. Ar fi bine ca foaia sa fie mai mare decat tigaia, deoarece se va strange.
- acum ca ai foile, incinge tigaia, stropind-o cu o jumatate de lingura de ulei;
- prepara clatita in tigaia incinsa pana la rumenire;
- pune pe centrul fiecarei foi feliile de banane si ciocolata topita/crema de ciocolata. Cantitatea o decizi in functie de gust;
- impatureste clatita ca pe un plic, catre centru, suprapunand putin marginile, dupa care intoarce-o pentru o coacere uniforma.
- serveste clatitele thailandeze proaspat pregatite, taiate cubulete mici, presarate cu lapte condensat sau cu sos de ciocolata.