Dulceata de liliac. Ingrediente:
- 500 grame de petale de liliac mov;
- 500 grame de zahar;
- sucul de la doua lamai/ 2 lingurite si jumatate de sare de lamaie;
- 500 mililitri de apa.
Dulceata de liliac. Mod de preparare:
- separa petalele de liliac de codite;
- spala petalele cu apa rece;
- pune petalalele intr-un vas mai mare, termorezistent;
- pune apa peste petale;
- fierbe amestecul pe foc mic. Lasa amestecul sa fiarba inca 10 minute din momentul in care da in clocot;
- opreste focul;
- adauga sucul de lamaie;
- amesteca bine;
- pune un capac vasului si lasa amestecul sa se aseze pentru 20-25 minute;
- separa petalele de lichid cu ajutorul unei strecuratori/linguri;
- adauga zaharul in sucul ramas in vasl
- adu siropul obtinut la punctul de fierbere;
- paseaza, intre timp, petalele de liliac intr-un blender;
- adauga petalele maruntite in siropul care deja clocoteste si amesteca bine;
- tine dulceata pe foc mic inca o jumatate de ora de la momentul clocotirii. Nu uita sa amesteci des in acest interval;
- umple borcane sterilizate cu dulceata rezultata;
- pune capace sterilizate borcanelor si inchide-le ermetic;
- intoarce borcanele cu capacele in jos si inveleste-le cu o patura calduroasa pana se vor raci complet.
- muta borcanele in zona de conservare(beci, camara)
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Dulceata de lamaie