Dulceata de lamai. Ingrediente:
- un kilogram de lamai;
- 1,5 kilograme de zahar;
- 400 mililitri de apa.
Dulceata de lamai. Mod de preparare:
- spala bine de tot lamaile(cu apa calda);
- curata lamaile de coaja, dar nu arunca nimic;
- toarna apa clocotita peste lamai si lasa-le in vas circa 20 minute;
- spala, iar, lamaile sub jet de apa rece;
- taie lamaile in bucati mici. Indeparteaza samburii;
- amesteca apa si zaharul intr-un vas;
- pune vasul pe foc si adu siropul in punctul de fierbere.
- adauga lamaile in sirop;
- amesteca si da, din nou, in clocot;
- opreste focul si lasa amestecul la racit;
- da coaja de lamaie prin blender, adauga 2-3 linguri in dulceata, amesteca si pune cratita la foc. Cojile vor da o aroma mai intensa. Nu pune toata coaja, deoarece dulceata va deveni amara!
- da dulceata in clocot;
- opreste focul si muta dulceata in borcane sterilizate si inchise etans.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci DULCEATA de PERE, CAISE si ALUNE