Cum sa faci PLACINTA de DOVLEAC

Cum sa faci PLACINTA de DOVLEAC

Placinta de dovleac...Stim ca ai savurat, macar o data in viata, aceasta minunatie culinara. Intrebarea este: stii sa si prepari acest desert extraordinar? :) Daca nu, iti aratam noi cum sta treaba ;)

Ingrediente pentru aluat:

- 600 gr de faina;

- 150 gr de zahar pudra;

- 250 gr de unt;

- 3 oua;

- un praf de copt;

- o lingurita de coaja rasa de lamaie;

- un plic de zahar vanilat.

Ingrediente pentru umplutura:

- un kg de dovleac ras;

- 200 g de zahar;

- o lingurita de scortisoara;

- 2 linguri de ulei;

- un galbenus pentru uns.

Mod de preparare aluat:

- amesteca, intr-un castron mare, faina cu zaharul pudra, zaharul vanilat si praful de copt.

- adauga coaja rasa de lamaie, untul la temperatura camerei si ouale.

- framanta amestecul bine, iar, la final, vei un aluat moale si putin lipicios.

- introdu aluatul la rece invelit in folie alimentara, pana cand terminam de preparat si umplutura.

Mod de preparare umplutura:

- curata dovleacul de coaja si da-l pe razatoarea mare(il poti manruti si la robot)

- caleste dovleacul la foc mic, cu 2 linguri ulei.

- adauga zaharul si scortisoara.

- amesteca pana se topeste zaharul. Gata si umplutura!

- imparte aluatul in doua parti egale.

- intre doua foi de hartie pergament intinde cu sucitorul aluatul la dimensiunea tavii in care vrei sa coci placinta.

- odata ce ai ajuns cu foaia la dimensiunile tavii, ia impreuna cu hartia aluatul si asaza-l in tava.

- toarna umplutura si intinde-o pe toata suprafata tavii.

- intinde cea de a doua jumatate de aluat in acelasi fel, intre doua bucati de hartie pergament si tai-o fasii lungi cu forma de saratele.

- asaza sub forma de grilaj la suprafata placintei fasaile de aluat pe care le ungi cu un galbenus de ou amestecat cu putina apa.

- coace placinta in cuptorul incins la 180 grade Celsius, pina se rumeneste pe deasupra.

- dupa ce se raceste, portioneaza placinta, pudreaz-o cu zahar si...pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Micul dejun trebuie sa fie consistent ca sa iti mearga bine toata ziua! Asadar, inainte de cafeluta...
Amatorii de peste sa fie pe receptie! Le propunem, astazi, o reteta excelenta pe baza de ton....
Placinta de mere este un desert clasic, insa v-ati gandit vreodata sa o preparati intr-o crusta de...