Cum sa faci prajitura ZIDARUL BETIV

Cum sa faci prajitura ZIDARUL BETIV

Prajitura(tortul) Zidarul Betiv se numeste asa dintr-un simplu motiv: se face pe baza de rom! Are un gust minunat, se prepara repede si arata excelent. 

Ingrediente pentru blat:

- 150 g zahar;

- 150 g margarina;

- 4 oua;

- 2 linguri cacao;

- 150 g faina;

- o lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie;

- 2 plicuri zahar vanilat.

Ingrediente pentru crema 1:

- 250 g nuca macinata;

- 150 ml rom;

- 150 g zahar.

Ingrediente pentru crema 2:

- 4 oua;

- 6 linguri zahar;

- o lingura cacao;

- 200 g margarina.

Mod de preparare blat:

- freaca margarina cu zaharul, adauga galbenusurile, cacaua, albusurile batute spuma, bicarbonatul stins si faina.

- pune compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si da-o la cuptor la 180 de grade Celsius, circa 25 minute.

Mod de preparare crema 1:

- amesteca bine ingredientele si pune amestecul peste blatul rece.

Mod de preparare crema 2:

- pune intr-o cratita ouale amestecate cu zaharul si cacao si fierbe-le impreuna la foc mic pana se ingroasa ( pe bain-marie).

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Prajitura cu mere si biscuiti este o adevarata delicatesa. Daca nu ai preparat-o inca, nu stii ce...
Prajitura Alba ca Zapada este un desert pe care multi romani il pregatesc in perioadele de sarbatoare....
Prajitura Oreo Lava Cake sau Vulcan de Ciocolata este irezistibila, datorita exteriorului de blat pufos si a...