Cum sa faci prajitura ZIDARUL BETIV

Cum sa faci prajitura ZIDARUL BETIV

Prajitura(tortul) Zidarul Betiv se numeste asa dintr-un simplu motiv: se face pe baza de rom! Are un gust minunat, se prepara repede si arata excelent. 

Ingrediente pentru blat:

- 150 g zahar;

- 150 g margarina;

- 4 oua;

- 2 linguri cacao;

- 150 g faina;

- o lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie;

- 2 plicuri zahar vanilat.

Ingrediente pentru crema 1:

- 250 g nuca macinata;

- 150 ml rom;

- 150 g zahar.

Ingrediente pentru crema 2:

- 4 oua;

- 6 linguri zahar;

- o lingura cacao;

- 200 g margarina.

Mod de preparare blat:

- freaca margarina cu zaharul, adauga galbenusurile, cacaua, albusurile batute spuma, bicarbonatul stins si faina.

- pune compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si da-o la cuptor la 180 de grade Celsius, circa 25 minute.

Mod de preparare crema 1:

- amesteca bine ingredientele si pune amestecul peste blatul rece.

Mod de preparare crema 2:

- pune intr-o cratita ouale amestecate cu zaharul si cacao si fierbe-le impreuna la foc mic pana se ingroasa ( pe bain-marie).

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Prajitura cu branza si dovleac este atat de buna incat va fi savurata chiar si de cei...
Prajitura cu mere si biscuiti este o adevarata delicatesa. Daca nu ai preparat-o inca, nu stii ce...
Prajitura Alba ca Zapada este un desert pe care multi romani il pregatesc in perioadele de sarbatoare....