Actiuni prostesti pe care le facem, zilnic, fara sa gandim

Actiuni prostesti pe care le facem, zilnic, fara sa gandim

Actionam conform invatarii si obisnuintelor deprinse din familie si din societate. Este firesc sa procedam astfel, pentru a ne putea integra. Sunt, totusi, toate aceste obiceiuri cele potrivite? Nu. Iata o lista cu cele mai inutile comportamente pe care oamenii le pun in practica la scara larga.

Actiuni prostesti de zi cu zi care nu sunt altceva decat niste mituri:

Nu poti fierbe apa de doua ori. Se crede ca apa nu ar trebui sa fie fiarta de doua ori, deoarece poate dezvolta agenti cancerigeni. Mai mult decat atat, ar deveni mai grea si ar elibera deuteriu, ceea ce poate duce la imbatranirea organismului. Nu e deloc asa! Apa in stare naturala contine anumite elemente, cum ar fi deuteriu, fluoruri si nitrati. Din fericire, cantitatea de asemenea elemente este atat de mica incat nu afecteaza corpul si nici nu e legata in vreun fel de fierberea repetata. Verifica, in schimb, nivelul de calcar din vasul in care fierbi apa. De asemenea, daca vei apa de la robinet, nu ar strica sa o filtrezi inainte!

Periile de masaj scad nivelul de celulita. Aceste perii au castigat o popularitate incredibila, insa nu ajuta in lupta contra celulitei! Mai mult, o astfel de perie iti poate distruge si mai mult pielea prin frecare! Aceasta isi poate pierde elasticitatea, devenind uscata. Tratamentele traditionale de masaj sunt mai eficiente in combaterea celulitei.

Ridici telefonul pentru a imbunatati semnalul. Un gest bine impamantenit, dar fara eficienta. Cand te afli in zone cu semnal slab, ar trebui sa te misti pentru a rezolva problema.

Ar trebui sa faci stretching inainte de antrenamente. Exista 2 tipuri de stretching: statica si dinamica. Cercetatorii au ajuns la concluzia clara ca stretching-ul static nu reprezinta o modalitate foarte buna de incalzire inainte de antrenamentele active. Nu scade riscul de traume (care se poate intampla din cauza lipsei de forta, nu a flexibilitatii). Mai rau, slabeste rezistenta musculara, ceea ce duce la o intensitate mai mica si la o durata mai scurta a antrenamentului.

Nu poti inota imediat dupa masa. O obisnuinta de masa spune ca ar trebui sa astepti cel putin 30 minute dupa ce mananci pentru a putea inota. Un mit, de fapt, care se bazeaza pe ideea ca, dupa o masa consistenta, sangele se concentreaza pe tractul digestiv si nu alimenteaza suficient picioarele, bratele si plamanii. In realitate, exista suficient sange in corpul uman pentru ca acesta sa functioneze la parametri optimi, chiar si dupa supraalimentare. Evident ca antrenamentele intensive cu stomacul plin nu sunt cele mai confortabile, deoarece s-ar putea sa nu te simti in largul tau.

Nu poti face baie in timpul menstruatiei. Multe femei se tem sa faca bai in timpul perioadei cu pricina dintr-un singur motiv: cred ca expunerea la apa fierbinte poate creste nivelul de sangerare. Tot despre un mit e vorba! Apa fierbinte poate chiar ajuta, prin relaxarea muschilor si scaderea nivellui de disconfort din perioada ciclului menstrual.

Plasturii cu hidrogel indeparteaza ridurile. Acesti plasturi pot reduce cearcanele prin racirea zonei cu probleme. In cazul ridurilor, sunt inutile! Elementele utile din plasturi care sunt proiectate pentru intinerirea pielii sunt prea mari si nu pot patrunde prin stratul superior al epidermei pentru a ajunge la straturile mai profunde. De aceea, acestia au fost inlocuiti de plasturii cu microace, care, la randul lor, au un efect scurt.

Nu bea apa in timpul meselor. Oamenii cred ca apa afecteaza digestia prin diluarea sucului gastric. Un alt punct de vedere eronat! 1. Lichidul din stomac este absorbit destul de repede; 2. Organismul umanu produce intotdeauna suficient suc gastric si ia in considerare toti factorii, cum ar fi volumul si consistenta alimentelor!

Este bine sa speli puiul inainte de a-l gati. Spalarea puiului crud inainte de gatit este o obisnuinta aparent logica. In realitate, produce mai mult rau decat bine! Si asta pentru ca atunci cand speli puiul nu faci altceva decat sa imprastii diferite bacterii perculoase, cum ar fii salmonella sau campylobacter. Aceste bacterii nu mor in contact cu apa, iar prin raspandire riscul de a te infecta creste! Asadar, nu spala o gaina de curte(daca nu e foarte murdara), ci trateaz-o termic(parleste-i pielea la flacara). E suficient pentru a ucide bacteriile daunatoare.

Citeste si: 15 articole care nu au ce cauta in bucatarie

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Se pot scrie carti despre modul in care supereroii precum Robinson Crusoe sau Rambo(ca sa dam 2...
Miturile au devenit o parte integrantaa cinematografiei moderne. De aceea, uneori, tindem sa credem intamplari din filme...
Cinemaul reprezinta unul dintre cele mai populare tipuri de arta. Pe industria filmului se bazeaza, adesea, intreaga...