6 pasi pentru a obtine outfit-uri stilate

6 pasi pentru a obtine outfit-uri stilate

Uneori poate fi greu sa iti asortezi hainele astfel incat sa obtii outfit-uri- daca ai haine dar nu stii cum sa le porti, fii fara griji! Tot ce trebuie sa faci este  sa tii cont de cativa pasi simpli.

1

Asigura-te ca ai elementele de baza!

Pentru incepatori, urmatoarele articole sunt necesare:

- doua sau mai multe perechi de blugi inchisi la culoare-evazati, skinny, sau orice fel de croiala iti place. Blugii sunt un element de baza si sunt comfortabili, usor de purtat si arata minunat.

- pantaloni neutri-pantaloni negri largi, in dungi, khaki sau chiar o pereche de blugi albi daca esti curajoasa! Una sau doua perechi dintre acestia ar fi minunate, se asorteaza cu orice.

- cateva fuste-incearca stiluri, modele si culori diferite. Spre exemplu, o fusta de blugi mini, o fusta creion sau o fusta in clos. Opteaza pentru culori pale sau usor de asortat-rosu, albastru si mov sunt alegeri sigure.

- tricouri cu maneci scurte-cateva tricouri basic o sa te ajute. Alege orice culori doresti, cu modele, aplicatii si multe altele-in croieli diferite.

- maiouri sau camasi-cate una de fiecare sau combinate, pot adauga efect oricarei tinute. Pentru camasi, alege culori pale sau pastelate. Si pentru maiouri, de asemenea poti alege culori deschise, culori vii precum portocaliu sau verde.

- maneci lungi(pulovere,bluze, etc)-acestea sunt pentru anotimpurile reci, pentru toamna si iarna. Orice culori sunt binevenite-cateva culori pale, dar nu te sfii sa porti culori aprinse si modele care sar in ochi.

- sacouri, jachete, hanorace - vei avea nevoie de cel putin una sau doua sacouri in culori pale si nu numai. Cateva jachete, una sau doua pentru fiecare sezon si cateva hanorace in culori deschise (comfortabile si foarte stilate).

Acum, organizeaza-ti garderoba!

Aseaza fiecare categorie de haine in compartimente separate, sau tine cont de cum le-ai asezat. Nu e nimic mai rau decat sa stii ce vrei sa porti si sa nu stii unde se afla.

2

Ia-ti cateva accesorii!
Esarfe, bijuterii, curele, ochelari de soare-aceste articole chiar pot sa iti insufleteasca tinutele. Incearca sa combini diferite materiale-nu cumpara bijuterii numai din aur, achizitioneaza-ti si din argint, ceramica, lemn sau cristal.

Minunat! Acum putem incepe sa obtinem outfit-uri; iata regulile de baza:

- amesteca texturi! Tinutele trebuie sa contrasteze-de exemplu, un cardigan de casmir cu un tricou de bumbac si o fusta de stofa: o tinuta cu trei texturi diferite. Texturile pot oferi un efect vizual precum culorile. Daca esti in dubiu- din cap pana in picioare, bumbacul sau matasea vor arata mult mai placut pentru ochi decat o bluza de lana, un pulover si fusta.

- joaca-te cu modelele! Modelele pot face minuni pentru tine. Sa zicem ca ai un trunchi frumos conturat dar esti constienta si de partea inferioara-nicio problema! Poarta ceva deschis, cu model in sus, iar in partea de jos ceva pal. Aceasta combinatie va atrage ochiul spre partea de sus. Atentie insa, daca ai o constructie mai solida, modelele orizontale te pot face sa pari mai lata. De asemenea, incearca sa te rezumi doar la o piesa cu model pentru o tinuta, mai multe ar incarca totul.

- Nu potrivi intocmai! Niciodata nu te ingrijora ca outfit-ul tau arata oribil deoarece porti doua nuante diferite de albastru. Nu trebuie sa potrivesti culorile cu exactitate-trebuie doar sa fie din aceeasi paleta de culoare! Un top albastru de culoarea cerului ar arata mai bine cu un cardigan bleumarin decat cu unul de aceeasi culoare-datorita faptului ca ochiul uman este mai atras de contrast. Nu-ti fie teama sa imbini culori diferite, de asemenea! Opteaza pentru culori curajoase precum portocaliu si crem, rosu si bleumarin, verde si galben. Chiar si asa, asigura-te ca ai o culoare dominanta(de exemplu, un colier portocaliu si un top albastru-cu siguranta albastrul este mai mult in tinuta).

- Strat, strat, strat! Tinutele cu mai multe straturi ajuta la punerea accentului pe corpul tau, oferindu-i structura si interes vizual, si te ajuta sa largesti posibilitatile garderobei tale.

- Tine cont de silueta! Tinand cont de forma ta, hainele pot sa te avantajeze sau nu. Daca ai solduri late, o fusta in clos va rezolva problema. Niste pantaloni cu un nasture sunt minunati daca ai un trunchi mai voluminos deoarece creeaza structura. Incearca mereu sa accentuezi partile mai inguste ale trunchiului- acest lucru creeaza o forma de clepsidra. Incearca sa iti cumperi haine cu o banda sub bust, sau care permit sa porti o curea in jurul taliei, depinde care este zona mai ingusta-in acest fel, hainele te vor avantaja.

3

Accesorizeaza-ti tinutele!
Bijuteriile nu trebuie sa se potriveasca 100%. Incearca sa le combini astfel incat sa fie in aceeasi familie de culori-culorile reci(verde, albastru, mov, gri) si culorile calde(maro, rosu, portocaliu, galben) ar trebui sa stea impreuna-dar adu-ti aminte, culorile pale se asorteaza cu orice!

4

Distreaza-te!
Nu a zis nimeni niciodata ca nu poti incalca putin regulile-nimic nu este batut in cuie, exceptand legea. Daca tu consideri ca tricoul tau cu dungi arata bine cu fusta cu buline, opteaza pentru asta! Incearca sa nu exagerezi!

Etichete: outfit, bijuterii, jachete

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Jadul este o piatra semipretioasa compusa din silicat natural de aluminiu, calciu si magneziu, de culoare alba-verzuie...
Regele Henric al VIII-lea si faraonul Tutankhamon. Ce au in comun cei doi mari lideri? Pe langa...
Atunci cand cumperi bijuterii, arareori te gandesti la faptul ca ai putea achizitiona un fals. O gandire...