Cum se poate repara o geaca tip imitatie de piele?

Cum se poate repara o geaca tip imitatie de piele?

Reparatia gecilor tip imitatie de piele costa destul de mult, astfel ca multi oameni prefera sa le arunce.

Insa, daca va aflati intr-o astfel de situatie, iata careva sfaturi despre cum puteti reparat o geaca de imitatie de piele:

- Cumparati o trusa de reparare a obiectelor din vinil si cereti sfaturi in acest sens.

- Analizati gravitatea situatiei, examinand cu atentie geaca, pentru a determina marimea si tipul rupturii. Daca este vorba de o simpla crapatura si materialul se aliniaza perfect, atunci cand uniti cele doua parti, atunci geaca poate fi reparata. Daca materialul nu se aliniaza perfect, este indicat sa taiati materialul in jurul crapaturii, intr-o forma patrata sau ovala, pentru a putea petici geaca. 

- In cazul unei crapaturi simple, cu alinierea perfecta a materialului, luati un petic ce poate fi lipit cu calcatorul pe interiorul gecii si pozitionati-l in locul ce trebuie reparat. Operatiunea dureaza 5-7 minute. Fixati calcatorul pe caldura medie, pentru a activa lipiciul de pe petic.

- Aplicarea unui petic pe o portiune, unde materialul nu s-a aliniat perfect. Asigurati-va ca peticul este putin mai mare decat gaura. Este important ca peticul sa aiba o culoare similara gecii, pentru ca sa fie cat mai putin vizibil. Pozitionati peticul sub locul cu pricina( pe interiorul gecii), presandu-l cu calcatorul, pentru a se lipi.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ai cumparat o pereche de cizme din piele, dar nu esti deloc sigur ca e...piele? Ai cateva...
Geaca preferata s-a rupt, dar nu poti sa te desparti de ea? Avem o veste buna. O...
Geaca de iarna nu se spala oricum. Asta deoarece, in general, materialul din care este facuta e...