Cum sa alegi ROCHIA in functie de SILUETA

Cum sa alegi ROCHIA in functie de SILUETA

Toate femeile sunt frumoase, indiferent de cum au fost inzestrate de Mama Natura. Mai dotate, mai slabe sau mai plinute, reprezentantele sexului frumos stiu sa ne incante intotdeauna.

Orice femeie trebuie sa stie sa se puna in valoare. De la machiaj, la tunsoare si bineinteles pana la alegerea hainelor. La ultimul capitol, nu e niciodata usor, insa daca esti o femeie cu gust si echilibrata, vei gasi solutia. Si cum rochiile le dau frumoaselor noastre multe batai de cap, ne-am gandit sa le ajutam cu cateva sfaturi. Invata, asadar, sa alegi rochia in functie de silueta pe care o detii.

1. Rochii pentru silueta androgina. Formele tale nu sunt foarte proeminente, iar circumferinta taliei si a soldurilor este egala cu cea a umerilor? In acest caz, intri incategoria femeilor cu silueta androgina. Sfatul nostru este sa porti rochii cu volumetrii, evitandu-le pe cele care sunt fie prea mulate, fie prea largi. O alta idee ar fi sa alegi rochii ce iti vor pune in valoare picioarele. Potrivite pentru acest tip de silueta sunt rochitele tip peplum.

2. Rochii pentru silueta para. Aceasta silueta presupune solduri si coapse pline. Daca faci parte din aceasta categorie, poti alege o rochie care sa fie putin mai scurta fata de linia genunchiului cu aproximativ 5 cm. Nu uita sa daugi volum in partea de sus a corpului, alegand un imprimeu cu dungi orizontale, aplicatii stralucitoare sau culori puternice. Pe partea inferioara, opteaza pentru o nuanta inchisa. Daca talia si coapsele tale sunt mai pronuntate iar umerii sunt mai ingusti decat soldurile, atunci alege o rochie cu croi in forma de A sau rochiile cu talie inalta. De asemenea, pentru siluetele triunghi sunt potrivite si rochitele baby-doll. Decolteul in V avantajeaza femeile cu silueta para, creand un efect vizual placut si echilibrand proportiile.

3. Rochii pentru silueta clepsidra. Specialistii spun ca aceasta silueta inseamna perfectiune. Talia subtire, sanii mari si fundul bombat sunt avantajate de foarte multe tipuri de articole vestimentare. Daa esti inzestrata de la Mama Natura cu o astfel de silueta, ai grija, totusi, sa nu alegi tinute care sa modifice proportiile armonioase pe care le ai. O rochie mulata care sa urmareasca linia corpului ar fi potrivita, iar atunci cand porti rochii largi poti alege modele care sa iti accentueze talia.

4. Rochii pentru silueta rotunda. Silueta rotunda presupune sani voluptosi si o talie putin marcata. Daca ai o silueta in forma de mar, evita adaugarea de volum in zona taliei. In schimb, poti scoate in evidenta bustul printr-un decolteu adanc, in forma de V. Evita rochiile cu volane sau cu pense pe talie si alege rochii stil tunica sau rochii petrecute. Ca si lungime, opteaza fie pentru rochii lungi, fie pentru modele midi, nu mai scurte de linia genunchiului. Daca ai o silueta plina, nu purta rochii mulate si nici imprimeuri care sa adauge volum tinutei.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ce ai zice daca in garderoba ta ai avea o rochie...atenta la sentimentele tale? Bine, sa nu...
In istoria modei ramane memorabila imaginea iconica a fermecatoarei Audrey Hepburn imbracata in rochie scurta de mireasa...
Desi pare o certitudine,alegerea culorii rochiei de mireasa a devenit una din preocuparile viitoarelor mirese. Atat conceptul...