Cum sa distingi un PARFUM AUTENTIC de unul CONTRAFACUT

Cum sa distingi un PARFUM AUTENTIC de unul CONTRAFACUT

Parfumul tau este AUTENTIC sau CONTRAFACUT? Ai putea crede ca e original doar pentru ca l-ai cumparat cu bani multi dintr-un magazin respectabil. Nu poti fi, insa, niciodata sigur, asa ca e mai bine sa stii cum sa verifici autenticitatea.

Cand cumperi un parfum fara sa-l verifici nu risti doar sa fii pacalit, ci si sa te imbolnavesti, dupa cateva utilizari.

Din fericire, exista cateva semne care te ajuta sa verifici la fata locului chiar si cele mai reusite parfumuri contrafacute.

1. Ambalajul. Parfumurile autentice au, de obicei, un celofan gros si pliat perfect pe cutie. Impachetarea necorespunzatoare a celofanului poate fi un semn ca ai in mana un parfum contrafacut.

2. Intercalarea(imbinarea) ireprosabila. Daca ambalajul din plastic al parfumului este sigilat intr-un mod neatractiv(dimensiunea intercalarii are o latime mai mare de 5 milimetri, este inegala sau are lipici in exces pe ea), atunci parfumul este o facatura. Ambalajul parfumului veritabil are, INTOTDEAUNA, imbinari fara greseala.

3. Cartonul. Ambalajul autentic este fabricat din carton de cea mai buna calitate si este proiectat pentru a proteja sticla(lovire, zgariere, spargere). Interiorul cutiei este construit de asa natura incat sa mentina sticla nemiscata. De asemenea, in cazul parfumului original cartonul trebuie sa fie de culoare alba, nu gri!

4. Etichetele si inscriptiile.

- verifica cercul de aur de pe fundul cutiei. Sageata indreptata spre dreapta ar trebui sa fie intotdeauna mai inchisa decat sageata indreptata spre stanga.

- cand cumperi un parfum, verifica pe site-ul producatorului daca informatiile se potrivesc cu cele prevazute pe ambalaj. Orice mica nepotrivire inseamna ca tii in mana un parfum contrafacut.

5. Design-ul(modelul sticlei). Unii producatori de parfumuri contrafacute reusesc performanta de a imita foarte bine atat forma cat si mirosul parfumului. Asadar, mare atentie la detalii, de cate ori cumperi un produs!

6. Culoarea lichidului. Producatorii mari de parfumuri nu folosesc pentru mult colorant pentru a obtine parfumul. Asadar, un parfum autentic va fi pal(deschis). Culoarea stridenta a unui parfum este semn de FALS.

7. Capacul. Capacul unui parfum original ar trebui sa fie perfect simetric(exceptie face produsul proiectat asimetric de catre creatorul original).

8. Seria.

- numarul de serie trebuie sa fie inscriptionat pe fundul sticlei(nu lipit).

- numarul de serie de pe sticla trebuie sa se potriveasca cu numarul de pe partea inferioara a cutiei. Ar trebui sa fie gravat sau imprimat cu tus la baza cutiei.

9. Sticla.

- un parfum autentic va avea o sticla de cea mai inalta calitate, cu o suprafata neteda si fina. Sticla de parfum fals nu este la fel de bine slefuita.

- fiecare detaliu al unui parfum autentic(de la ambalaj pana la capac) este gandit cu rigurozitate, astfel incat producatorilor impostori le va fi imposibil sa imite in totalitate! Daca verifici cu atentie un parfum fals, vei gasi, de obicei, o multime de imperfectiuni.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Parfumul poate fi exact lucrul care iti defineste o tinuta, indiferent daca vorbim despre o tinuta eleganta...
Parfumul tau intoarce priviri admirative pe strada? Inseamna ca l-ai ales perfect. Totusi, de multe ori nu...
Renuntarea la obiceiurile daunatoare poate fi dificila. E chiar mai greu , uneori, sa constientizam ce ne...