Cum sa porti lenjeria intima. Greseli comise chiar si de celebritati

Cum sa porti lenjeria intima. Greseli comise chiar si de celebritati

Lenjeria intima reprezinta un subiect destul de sensibil, chiar tabu pentru multe reprezentante ale sexului frumos. Tocmai de aceea cei mai multi experti in moda tind sa vorbeasca mai mult despre eticheta hainelor de suprafata, dar mai putin sau deloc despre lenjeria intima. N-ar trebui sa fie asa, deoarece inca se mai comit erori de purtare a unui sutien sau a chilotilor. Unele dintre aceste greseli sunt chiar nesanatoase!

Cum sa porti lenjeria intima. Greseli comise chiar si de celebritati:

1. La vedere. Unele femei aleg sa poarte haine modelatoare mai ales in timpul evenimentelor importante, astfel incat sa se simta mai increzatoare, chiar si intr-o tinuta foarte stramta. Aceasta este o practica normala, dar trebuie sa acorzi atentie detaliilor. Mai exact lenjeria intima nu trebuie sa fie la vedere! De exemplu, cel mai potrivit ar fi sa eviti purtarea unei rochii/fuste petrecute, pentru a te asigura ca pantalonii scurti modelatori nu se arata ochilor curiosi cand te astepti mai putin...

2. Prea strans pe corp. Multe femei inca mai cred ca hainele modelatoare ar trebui sa fie cu cateva marimi mai mici pentru a oferi un efect de slabire mai proeminent. Totusi, nu etanseitatea este esentiala, ci tesatura densa, elastica , cu proprietati de compresie. Aceste calitati ale lenjeriei modeleaza corpul. Mai mult, lenjeria intima prea mica poate oferi rezultate opuse, creand impresia unei siluete mai mari decat e in realitate!

3. Liniile chilotilor, la vedere. Cand porti fusta, rochie sau pantaloni mulati, ar trebui sa renunti la lenjeria intima cu textura pronuntata sau cusaturi groase. Liniile vizibile ale chilotilor reprezinta fashion faux pas(eroare de moda). In cazul hainelor stramte din material subtire, cel mai bine ar fi sa alegi chiloti fara cusaturi sau chiloti tanga.

4. Strangerea exagerata a sutienului. Bretelele sutienului fac aproximativ 30% din munca de sustienre a sanilor. E posibil sa crezi ca, cu cat bretelele sunt mai stranse, cu atat sanii vor fi mai bine sprijiniti. In realitate, nu este asa! Sustinerea majoritara vine din cupe, partile laterale, banda de sub bust si partea din spate. Bretelele stranse in mod exagerat nu vor face altceva decat sa-ti creeze disconfort.

5. Lenjerie obisnuita in timpul sedintelor de sport. Cand alergi, mergi la sala sau intreprinzi orice activitate sportiva, ar trebui sa te imbraci adecvat, inclusiv pe dedesubt. Nu purta un sutien conventional, oricat ti-ar fi de drag! Acesta nu va oferi sprijinul necesar sanilor in timpul sportului activ, iar materialul, clemele si bretelele sale se vor freca de pielea transpirata. Opteaza, in schimb, pentur un sutien sport.

6. Lenjerie intima inadecvata. Un sutien clasic cu inchidere pe spate nu arata bine cu orice tinuta. O rochie cu spatele gol , de exemplu, necesita un alt tip de sutien. Sau, sa zicem, ca porti o helanca pe gat, subtire, care scoate in evidenta toate texturile purtate pe dedesubt. Acest articol va necesita un sutien fara bretele sau fara armatura. Prin urmare, este mai bine sa ai cateva sutiene diferite in garderoba. Asa vei arata fara cusur in orice tinuta.

7. Sutien mai mic, probleme de sanatate. Unele femei cred ca purtarea unui sutien de dimensiuni mai mici ofera iluzia unui bust mai mare. In realitate, un sutien stramt dauneaza sanatatii, deoarece ingreuneaza respiratia, perturba circulatia sangelui si provoaca pliuri inestetice ale pielii in zona spatelui si a pieptului. O varianta mult mai sanatoasa ar fi un sutien push-up de marimea ta, cu insertii speciale in cupe.

8. Culoare inadecvata a sutienului. Probabil oricine stie ca nu se poarta un sutien negru sub o bluza/camasa alba. Stiai , insa, ca nici sutienul alb nu este o varianta? Pentru a arata ca la carte, pune un sutien nude(neutru) sub un articol vestimentar de culoare alba. Acesta se va imbina cu cromatica pielii. Daca nu ai un asemenea sutien, poti alege unul rosu! Nu , nu e o gluma. Specialistii in domeniu au demonstrat ca un asemenea sutien devine invizibil sub o camasa alba! Trebuie sa fie, insa, un sutien rosu pur, nu in nuante de maro sau roz.

Citeste si: Cum sa alegi HAINELE POTRIVITE. 4 GRESELI frecvente facute la cumparaturi

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Lenjeria intima a aparut pentru a ne proteja zona intima de diferitele bacterii/microbi care se ascund in...
Lenjeria intima reprezinta o alegere strict personala. Unele persoane aleg diferite culori, iar altele prefera albul, care,...
Daca esti hotarata sa-ti impresionezi colegii si sefii nu doar prin performanta, dar si printr-o imagine exterioara...