Cumparaturi online. 7 semne ca un articol nu ti se potriveste

Cumparaturi online. 7 semne ca un articol nu ti se potriveste

Riscul de a cumpara un lucru care nu ti se potriveste este mare, atunci cand faci achizitii online. Abilitatile de marketing ale vanzatorilor, priceperea modelelor sau infrumusetarea peste masura a fotografiilor sunt principalii dusmani ai cumparatorului de pe internet! Altfel spus, risti sa cumperi cu totul alt produs decat ceea ce credeai ca ai comandat! Si odata ce ai primit articolul, e foarte dificil/imposibil sa il mai returnezi!

Pentru a evita cumpararea online de articole( mai ales haine) nepotrivite, tine cont de sfaturile de mai jos. Refuza sa cumperi online daca:

Articolul este prezentat fara model. Hainele afisate pe un site sau intr-o aplicatie a unui magazin online fara model yte pot pacali cu usurinta. Una e sa e vezi articolul pe un om, alta e sa il vezi aplicat pe un perete. S-ar putea sa ai o surpriza neplacuta odata ce produsul va ajunge la tine si il vei proba! De exemplu, unele legaturi/bretele pe bluze care ne plac atat de mult in fotografii pot da un plus de volum burticii in realitate, in timp ce volanele superbe pot arata invechit, iar manecile ar putea avea lungimea nepotrivita.

Modelul afiseaza o ipostaza ciudata/nefireasca. Manechinul care prezinta produsul in ipostaze excentrice, greu de inteles, cu siguranta ascunde ceva; ceva legat de un neajuns al respectivului produs, evident! O astfel de prezentare te poate da pe spate, determinandu-te sa cumperi articolul respectiv. Nu te lasa dusa de val! S-ar putea(in cateva zile, cat dureaza sa ajunga comanda acasa la tine prin curier/posta) sa ai neplacuta surpriza de a proba o haina care pica nepotrivit pe corpul tau!

Modelul are corpul diferit de al tau. Este putin probabil ca o tinuta creata special pentru fetele inalte sa se potriveasca fetelor mai scunde si cu forme curbate. Pentru a evita dezamagirea atunci cand comanzi un articol dintr-un magazin online, acorda atentie detaliilor precum inaltimea manechinului, tipul de corp pe care il are si chiar culoarea pielii sale!

Modelul acopera anumite detalii cu mana/mainile. Fotografiile in care modelul acopera anumite parti ale tinutei pot spune multe despre calitatea hainelor expuse. Mainile care acopera decolteul sau talia pot ascunde cusaturi de proasta calitate sau forme nereusite.

Articolul este prezentat pe un fundal prea frumos/pompos. Interioarele luxoase si multe Photoshop! Este cazul sa iti pui intrebari, daca vezi asa ceva pe un site de specialitate. Vanzatorii magazinelor online cu buget redus transforma vizual totul pentru ca produsele de calitate inferioara sa para unele wow.Atunci cand iti distrag atentia cu detalii interioare interesante, comerciantii iti cresc fals interesul pentru respectivul produs. Si uite asa, luata de val, te poti trezi cu un articol de proasta calitate in garderoba...

Tinuta nu este afisata in totalitate. Fotografiile restranse nu numai ca provoaca confuzie, ci il ajuta pe vanzator sa ascunda croiala si designul articolului. O tinuta descrisa deasupra taliei sau soldurilor poate ascunde pur si simplu pantaloni prea scurti sau prezenta unei croiuri de moda veche.

Articolul pe care vrei sa-l cumperi este afisat impreuna cu alt articol evidentiat. Uneori, prezentarile articolelor din magazinele online pot crea multa confuzie : ele suprapun designul plictisitor sau irelevant al unui lucru cu imprimeul si culoarea stralucitoare ale altuia. Astfel, ajungi sa apreciezi intreaga tinuta si mai putin articolul pe care doresti sa il cumperi. Practic, va fi posibil sa copiezi acel look doar achizitionand intregul set de imbracaminte din respectiva fotografie.

Citeste si: Femei. Greseli de purtare a blugilor

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cumparaturile online castiga teren in fata celor clasice, la fata locului. Explicatia e simpla: economisesti timp, e...
Mersul la cumparaturi poate fi o provocare, mai ales daca nu esti obisnuit/a si ai tendinta de...
Verificarea alimentelor este esentiala, daca vrei sa mananci gustos si sanatos. Trebuie sa stii ca nu e...