Cum sa arati bine in fotografii. Evita aceste greseli

Cum sa arati bine in fotografii. Evita aceste greseli

Multi amatori de fotografie cred ca munca modelelor profesioniste consta doar in a fi dragute, fotogenice si mereu in fata camerelor. Nu e deloc asa! O fotografie profesionala tine si de abilitatea celui fotografiat de a se prezenta in mod corect. Iata cele mai comune greseli pe care oamenii le fac in fata obiectivului foto.

Tine barbia sus. In orice fotografie, gatul trebuie sa fie vizibil. Incearca sa nu inclini capul inainte, deoarece vei avea o privirea grea si nu prea placuta. Incearca sa tii barbia dreapta. Probabil, te vei simti nefiresc, dar asa fotografia iese bine. Gatul va parea mai subtire si vei adauga, in acelasi timp, un sentiment de eleganta si de potrivire imaginii de ansamblu.

foto corecta 1

Nu incrucisa bratele. Inclinarea capului fara coborarea umerilor arata nefiresc. Incrucisarea bratelor da neclaritate siluetei. Cand privesti in obiectiv, intoarce corpul putin in lateral. Lasa bratele pe langa corp si intinde-le usor. In acest fel, gatul tau va parea mai zvelt, iar contururile corpului vor fi clar definite.

foto corecta 2

Atentie la postura. Chiar si daca te lasi usor pe spate, vei scurta vizual zona gatului si vei adauga cateva kilograme in plus taliei. Indreapta spatele si umerii. Daca stai in sezut, nu te sprijini de spatarul scaunului. Pentru a-ti contura mai bine silueta, stai pe jumatate intoarsa spre camera.

foto corecta 3

Schimba unghiul. Cand stai cu picioarele indreptate spre aparatul foto, silueta ta devine voluminoasa. Parca stai intr-o cutie... Un unghi gresit poate face ca bratele si picioarele sa para mai scurte. Trebuie doar sa schimbi unghiul, intorcandu-te usor spre camera. Aseaza un picior usor deasupra celuilalt. Vei alimenta senzatia de lungime a picioarelor.

foto corecta 4

Intoarce trunchiul. Daca indepartezi trunchiul de aparatul foto prea mult, umerii vor aparea rotunzi si ingusti, in timp ce talia va parea larga. Pe de alta parte, intoarcerea completa a partii superioare a corpului spre camera te face sa pari voluminoasa. Cea mai buna optiune este sa indrepti trei sferturi spre camera. Acest lucru va face talia sa para mai subtire si bustul mai mare.

foto corecta 5

Ai grija unde tii bratele. Bratele incrucisate creeaza o impresie neplacuta, in timp ce mentinerea mainilor libere, pe langa corp, pare nefireasca. Pozitia clepsidra este una dintre cele mai bune optiuni atunci cand stai in sezut. Pune picior peste picior. Aseaza ambele coate pe genunchiul de deasupra. Mentine un brat in pozitie verticala si pe celalalt in pozitie orizontala. Aceasta pozitie creeaza linii vizuale elegante care iti scot in evidenta atat chipul, cat si silueta.

foto corecta 6

Creeaza linii vizuale. Stand drept, cu bratele atarnate pe langa corp, nu vei fi fotogenica, indiferent cat de frumoasa esti. Indeparteaza bratele de corp. Incearca sa le foloesti pentru a crea linii drepte si unghiuri care sa accentueze silueta.

foto corecta 7

Combina liniile drepte cu cele curbe. Stai in semi-profil in fata camerei. Lasati putin spatiu in jurul taliei. Pune o mana pe coapse si intinde-o usor pe cealalta, atungand usor curbele corpului. Aranjarea corecta a bratelor te va ajuta sa subliniezi aspectele frumoase ale siluetei si dai o nota de eleganta.

foto corecta 8

Evita hainele largi. Hainele largi(baggy) ascund silueta. De asemenea, in asemenea tinute corpul tau sa para mult mai mare. Pentru a remedia problemele cauzate de hainele labartate, aseaza mainile pe partea din fata a soldurilor. Asigura-te ca incheieturile se vad si ca o mana este situata usor deasupra celeilalte. Sigur ca solutia cea mai buna pentru o fotgrafie fara cursur este evitarea haielor largi.

foto corecta 9

Nu-ti arata coatele. Un cot indreptat indreapta spre camera inseamna un brat nefiresc si aparent mai scurt. In plus, daca una dintre maini se sprijina pe gat sau pe cap, incalca regulile proportiei, adaugand greutate fotografieI. Daca bratele sunt prezente in cadru, mainile trebuie sa fie la vedere si te ajute sa subliniezi cele mai bune caracteristici. Deplaseaza usor cotul in lateral, pentru a crea linii vizuale.

foto corecta 10

Imita atingerea. O palma indreptata spre obiectiv va atrage complet atentia, iar celelalte detaliile ale fotografiei vor fi invizibile. In plus, chipul va fi micsorat. Fa un gest prin care sa ascunzi palmele sau prin care sa subliniezi contururile fetei. Imitarea atingerii este cheia.

foto corecta 11

Accentueaza fata. Sprijinirea barbieii cu pumnul nu este o idee prea buna in fotografie. Aceasta pozitie este nefireasca si incarca imaginea. Scoate in evidenta contururile chipului, tinand degetele intinse, fara sa atingi barbia. Mana ar trebui sa aiba o pozitie asemanatoare cu cea in care tii un stilou/pix/creion.

foto corecta 12

Citeste si: Cum sa fotografiezi pe timp de ploaie. Tine cont de aceste sfaturi

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Locurile pe care le vizitam, mai ales in vacante, ar trebui sa ne lase intotdeauna amintiri minunate...
Oricine vrea sa ramana cu amintiri placute din vacanta de vis! Si cum sa faci asta mai...
Ai sters din greseala o fotografie sau mai multe din telefonul tau mobil? Nu e un proces...