Cum arata si ce capacitate are cel mai mare card SD

Cum arata si ce capacitate are cel mai mare card SD

Cardul micro SD a devenit o necesitate pentru orice detinator de telefon modern. Aplicatiile si actiunile de pe smartphone-uri ocupa memoria telefonului foarte repede, asa ca e nevoie de un card cat mai bogat in memorie.

Intr-o era in care telefoanele de top au ajuns sa filmeze 4 k, micro SD-urile de mare capacitate sunt absolut necesare. Doar o poza facuta in 4k ajunge sa ocupe intre 3 si 5MB. Desi respectiva valoare nu este foarte mare in sine, multi dintre noi nu au cateva mii de fotografii pe smartphone-ul personal. Asadar, memoria  dispare rapid.

Stocarea interna vs stocarea externa. Sigur ca exista servicii de stocare in cloud precum iCloud sau Google Drive care faciliteaza salvarea imaginilor si clipurilor video. Totusi, inainte de a le posta pe internet, poate vrei sa le ai salvate pe smartphone, pe tableta sau pe camera foto video. Iar, pentru asta, cardul cu o capacitate foarte mare si pret decent nu a intarziat sa apara.

Cel mai mare card microSD. Integral Memory a reusit performanta de a scoate la lumina un card cu o memorie de 512GB, record absolut! Acest microSD va fi lansat in luna februarie. Nu se cunoaste pretul exact, dar umbla vorba ca nu va costa mai mult de 250 euro. Cardul este compatibil cu toate dispozitivele care suporta standardul microSD XC. De asemenea, acesta suporta o rata de transfer de pana la 80MB/s, o particularitate ce il face ideal pentru imortalizarea unor filmari in format UltraHD.

Anteriorul record de memorie a unui card microSD a fost de 400GB. Cei de la SanDisk l-au scos pe piata in august 2017. Pretul de achitionare? 250 euro.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cardul micro SD a devenit o necesitate pentru orice detinator de telefon modern. Aplicatiile si actiunile de...
Batranii primesc o veste buna! In curand, va fi scos pe piata un gadget care le va...
Tehnologia s-a dezvoltat cu o viteza aiuritoare, in ultimii 40-50 ani. Daca ne uitam la prototipurile sau...