7 lucruri mai putin cunoscute despre corpul unei femei. Le stiai?

7 lucruri mai putin cunoscute despre corpul unei femei. Le stiai?

Femeia este diferita de barbat. Am auzit cu totii aceasta expresie, macar o data in viata. Ea poate ascunde o doza de discriminare de gen, atunci cand e folosita peiorativ. Cand e utilizata, in schimb, cu sens propriu, expresia e acoperita de realitate. Intr-adevar, femeia e diferita de barbat din multe puncte de vedere, inclusiv la nivelul corpului.

Stii deja despre rezistenta incredibila a corpului unei femei si ai auzit, probabil, despre capacitatea superioara a unei femei de a distinge culorile . Nu sunt , insa, singurele elemente care diferentiaza femeia de barbat. Exista multe fenomene legate de corpul feminin despre care poate inca nu ai aflat. Le abordam astazi.

7 lucruri mai putin cunoscute despre corpul unei femei:

1. Gatul unei femei este mai mobil. Ai observat vreodata cum se intoarce o femeie atunci cand e strigata? Dar un barbat? Urmareste fenoemnul, daca nu ai facut-o deja. Vei observa ca barbatul intoarce tot corpul, iar femeia doar capul. Acest comprotament este favorizat de structura musculara, care este mai elastica in ccazul reprezentantelor sexului frumos. Totusi, dragi doamne si domnisoare, aveti grija cand intoarceti capul! Potrivit unui studiu de la Centrul Medical al Universitatii Loyola, femeile raporteaza dureri de gat mai des decat barbatii.

2. Femeile au un auz sensibil in timp ce dorm. Acest fapt este rezultatul unui proces evolutiv . Femeile sunt sensibile la zgomote in timpul somnului, deoarece asta ajuta la trezire in cazul in care bebelusul plange. E chestiune de evolutie materna, in fond. Vestea buna, insa, este ca aceasta regula functioneaza doar pentru zgomote inalte. De asemenea, trebuie mentionat si faptul ca femeile sunt mai sensibile la tulburarile de somn decat barbatii.

3. Femeile sunt mai rationale decat barbatii. In ciuda credintei de masa conform careia femeile sunt mai emotionale si barbatii mai rationali, realitatea este diametral opusa. In cadrul unui studiu realizat de o echipa de cercetatori condusa de psihologul Stuart Ritchie, la Universitatea din Edinburgh, s-a mdemonstrat faptul ca femeile au cortexul mai dens, fenoemn asociat cu scoruri mai mari la o varietate de teste cognitive si de inteligenta generala . Altfel spus, creierul unei femei are neuronii mult mai apropiati unii de alti decat cel al unui barbat. Mai mult, unele femei au chiar cu pana la 12% mai multi neuroni decat barbatii. In schimb, barbatii au creiere in volume mai mari, fenomen ce joaca un rol esential in emotii si in luarea deciziilor.

4. Femeile formeaza atasamente mai puternice fata de alte persoane. Se intampla pentru ca reprezentantele sexului furmos dispun de un nivel mai ridicat de oxitocina, asa-numitul hormon al fericirii. Acesta inlesneste atasamentul, solidifica relatiile si reduce nivelul de stres. Oxitocina este, de asemenea, responsabila pentru crearea de legaturi mama-copil si chiar pentru alaptare.

5. Corpurile femeilor continua sa se schimbe pana la douazeci de ani. Daca ai avut ani de adolescenta nebuni si nesanatosi, nu este prea tarziu sa-ti schimbi stilul de viata. Corpul unei femei este inca in crestere si se schimba pana la douazeci de ani! Asadar, continua sa mananci banane si migdale. Acestea contin mult calciu , care chiar ajuta la intarirea oaselor. Exercitiile pentru intarirea muschilor vor face si ele acest lucru. Exista, de asemenea, sansa sa iei decizii din ce in ce mai inspirate, deoarece cortexul prefrontal este inca in curs de dezvoltare.

6. Femeile sunt mai predispuse la creativitate. Creierul este o retea. Exista o multime de conexiuni in interiorul acestuia. Studiile au descoperit ca retelele din creierul unei femei sunt mai conectate decat cele din creierul barbatului. Asta inseamna ca femeile sunt mai rapide in a crea conexiuni cauzale, dar, in acelasi timp, se obisnuiesc rapid cu o rutina.

7. Femeile europene au un ten mai deschis decat barbatii. Potrivit unor cercetari publicate in Nature Genetics, femeile de origine europeana au de doua ori mai multe sanse de a fi blonde in mod natural in comparatie cu barbatii. Genele blonde sunt , se pare, mai persistente la femei si chiar dispar la barbati. Se poate intampla si din motive evolutive, deoarece femeile blonde au mai multe sanse de a avea succes in relatiile lor, iar barbatii au mai multe sanse de a avea succes cu femeile daca au parul negru. Desigur, toate acestea sunt doar presupuneri. Deocamdata, oamenii de stiinta numesc acest fenomen un mister intrigant.

Citeste si: Femei vs barbati. 9 diferente de care, probabil, nu ai auzit

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Orice femeie, mai devreme sau mai tarziu, incepe sa realizeze ca imbatraneste, facand astfel tot posibilul sa...
Nu de putine ori am auzit ca femeia este diferita de barbat. E adevarat, desi cele doua...
Oamenii si cimpanzeii seamana intre ei mai mult decat se intampla intre femei si barbati! Multa lume...