Femei vs barbati. 9 diferente de care, probabil, nu ai auzit

Femei vs barbati. 9  diferente de care, probabil, nu ai auzit

Nu de putine ori am auzit ca femeia este diferita de barbat. E adevarat, desi cele doua entitati pot fi in proportie de 99,7% similare! Restul de procente creeaza deosebiri despre care, cel mai probabil, ai putea spune ca le stii de-o viata. Nu este, insa, atat de simplu! Azi vom evidentia cateva diferente despre care credem ca nu ai auzit!

Femei vs barbati. 9 diferente cu explicatii ciudate:

1. Lungimea degetelor. Iti propunem un scurt experiment. Pune mana(oricare dintre ele) pe o suprafata plana si compara lungimea degetelor aratator si inelar. Daca esti barbat, primul va fi mai scurt decat al doilea. Daca esti femeie, viceversa! In general, la femei, degetul aratator este mai lung. La barbati, degetul inelar este mai lung. Cum poate fi explicat acest fenomen?Potrivit oamenilor de stiinta , lungimea acestor degete depinde de nivelul hormonilor masculini si feminini care influenteaza fatul in uter. Asadar, motivul pentru care degetul inelar este mai lung decat degetul aratator la barbati este nivelul crescut de testosteron.

2. Pielea de pe calcaie. Pielea femeilor este mai hidratata in zona decolteului si pe maini. Doar pielea de pe calcaie este mai uscata decat cea a barbatilor...

3. Sanii. S-ar putea sa te gandesti ca un barbat n-are nevoie de sfarcuri... Suna cumva ciudat, dar fiecare persoana a fost initial... femeie. Cand un embrion incepe sa se dezvolte in uter, cromozomul Y masculin nu functioneaza imediat!In primele 5-6 saptamani, dezvoltarea are loc doar sub influenta cromozomului X, astfel incat mameloanele au timp suficient sa se formeze. Daca embrionul este barbat, cromozomul Y se urneste dupa aceasta perioada si se formeaza astfel un baiat. Barbatii pot produce chiar si lapte! Lactatia este activata in conditii speciale. De exemplu, poate aparea in timpul tratamentului cu hormonul numit prolactina.

4. Perceptia. Femeile sunt precise in a distinge culorile, in timp ce barbatii sunt mai buni la urmarirea obiectelor care se misca rapid. Acest fenomen este, cel mai probabil, legat de trecututul nostru indepartat, adica era vanatorilor si culegatorilor, candbarbatii erau vanatori si femeile erau culegatori. De exemplu, o portocala poate parea mai rosie pentru un barbat decat pentru o femeie. De asemenea, iarba va fi mereu mai verde pentru o reprezentanta a sexului frumos. In perceptia masculina, verdele pare putin mai galben

5. Dezvoltarea musculara. Multe femei trebuie sa mearga in mod regulat la sala pentru a avea un corp tonifiat. In schimb, un barbat nu trebuie sa faca prea mult efort pentru a-si dezvolta musculatura. Cine sa fie responsabil cu aceasta dezvoltare? Daca te-ai gandit la testosteron, ai dreptate! La femei acest hormon se produce in cantitati mult mai mici...

6. Pierderea parului. Calvitia dupa varsta de 50 ani este comuna pentru aproximativ jumatate dintre barbati si pentru circa un sfert dintre femei. Acest fenomen nedorit este declansat de boala ereditara pe scara larga, alopecia androgenetica, numita si chelie masculina. Din cauza acestei afectiuni, foliculii se micsoreaza, iar parul devine mai subtire si mai scurt, in cele din urma picand. Contractia foliculului poate fi cauzata de sensibilitatea la dihidrotestosteron, un produs secundar al testosteronului. Aceasta inseamna ca cu cat un barbat are un nivel mai mare al acestui hormon cu atat este mai predispus la calvitie.

7. Marul lui Adam. Toti avem un mar al lui Adam. Acesta este, insa, mai proeminent la barbati. De ce? Marul lui Adam este cartilajul care ne protejeaza corzile vocale. Se formeaza in timpul pubertatii. Deoarece barbatii adulti au corzi vocale mai mari, marul lui Adam este, de asemenea, mai proeminent. Apropo, cu cat marul lui Adam este mai mare, cu atat vocea este mai profunda. Exista o teorie dezvoltata de profesorul Tim Farage de la Universitatea din Texas conform careia stramosii nostri aveau nevoie de o voce joasa pentru a speria pradatorii.

8. Dimensiunea creierului. Creierul unui barbat este mai mare decat cel al unei femei, dar asta nu inseamna superioritate din punct de vedere intelectual. De asemenea, unele parti ale creierului la ambele sexe au dimensiuni diferite si functioneaza altfel. De exemplu, hipocampul, care este implicat in invatarea si crearea amintirilor, este mai mare la femei. In schimb, amigdala cerebrala, care este asociata cu trairea emotiilor si amintirea lor, este mai dezvoltata la barbati. Oamenii de stiinta de la Universitatea Stanford au efectuat un experiment: le-au aratat subiectilor un videoclip care sa-i ajute sa-si aminteasca anumite experiente personale. S-a dovedit ca, la barbati, activitatea a fost observata numai in amigdala dreapta, iar la femei, doar in cea stanga.

9. Barba. La prima vedere, barba nu ofera niciun beneficiu(poate doar unul de ordin estetic). Asadar, de ce creste aceasta? Exista o teorie dezvoltata de psihologii NickNeave si KerryShields conform careia linia maxilarului e perceputa ca fiind mai mare datorita barbii. Altfel spus, purtatorul arata mai puternic si mai masculin. Cel mai probabil, femeile din vechime aveau tendinta sa aleaga parteneri cu barba mare, deoarece credeau ca vor avea urmasi sanatosi cu ei.

Citeste si: Femei vs barbati. 8 diferente mai putin cunoscute

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Oamenii si cimpanzeii seamana intre ei mai mult decat se intampla intre femei si barbati! Multa lume...
Poate fi greu de crezut, dar Victoria s Secret a fost, de fapt, creat pentru barbati. Acesta...
Barbatii nu sunt cei mai buni ascultatori de femei, indiferent ca vorbim despre un iubit, un prieten...