Cat de frecvent trebuie sa speli parul scurt?

Cat de frecvent trebuie sa speli parul scurt?

Parul scurt reprezinta o optiune excelenta din mai multe motive! Ofera un look interesant, e usor de stilizat si se usuca rapid. Totusi, daca ai parul scurt, dar gras, este posibil sa te intrebi daca il speli suficient de des. Nu exista un raspuns simplu. Frecventa cu care vei spala podoaba capilara tine de textura sa!

Cat de des ar trebui sa speli parul scurt? In general, ar trebui sa te speli zilnic. Parul fiind scurt, uleiul generat de scalp(sebum) iti va ingrasa rapid firul de par. Daca te speli in fiecare zi, s-ar putea sa elimini uleiul de pe scalp si sa-l usuci. Nu e gresit , daca te speli la 2 zile! Retine faptul ca aceste recomandari sunt generale. Pentru o ingrijire sanatoasa, e bine sa tii cont de tipul de par!

Cat de des ar trebui sa speli parul in functie de tipul acestuia?

1 . Par cret/gros. Acest tip de par, spun specialistii, se spala o data sau de doua ori pe saptamana. Este nevoie de mai mult sebum produs de scalp care sa ajunga pe toata lungimea firului de par cret. Astfel, nu trebuie sa speli parul foarte des. Daca o faci, buclele se vor usca.

2. Par drept. Spala acest tip de par in fiecare zi! Uleiurile se vor deplasa rapid pe lungimea firului de par. Daca nu te speli in mod cotidian, parul se ingrasa destul de rapid. In cateva zile, va avea un aspect destul de neingrijit. Daca nu doresti sa speli podoaba capilara zilnic, poti opta pentru un sampon uscat. Retine, insa, ca tot apa curata mai bine!

3. Par fin. Si in acest caz, trebuie sa speli parul zilnic. Daca firul de par e prea subtire si nu are volum, sebumul se acumuleaza destul de repede. Asadar, fa baie pe cap in fiecare zi. De asemenea, ar trebui sa limitezi numarul de produse pentru par, deoarece acestea se pot acumula.

Ce se intampla daca scalpul este uleios sau uscat?

1. Scalp uscat. Samponeaza-te o data sau de doua ori pe saptamana, in aceasta situatie. Daca observi ca pielea capului este uscata si prezinta mancarimi, inseamna ca scalpul tau nu produce suficient sebum. Nu te spala frecvent! Daca esti vopsita sau permanent, parul este probabil putin uscat, asa ca incearca sa-l speli mai rar.

2. Scalp gras. E bine sa speli mai des un astfel de par. Este foarte bine sa speli zilnic parul, daca scalpul e foarte gras. Daca matreata isi face simtita prezenta, inseamna ca pielea capului produce sebum in exces. Foloseste un sampon antimatreata, de doua ori pe saptamana.

Cum sa speli parul scurt? Foloseste formula de sampon potrivita pentru tipul tau de par. Citeste etichetele samponului pentru a gasi un produs conceput pentru textura si starea parului. Imbiba parul cu apa calda si toarna o cantitate de sampon cat marimea unei monede in palma. Maseaza samponul atat la nivelul scalpului cat si prin par. Clateste bine cu apa calda. De exemplu, daca ai parul gras, foloseste un sampon purificator in detrimentul unui produs hidratant sau de conditionare. Daca ai par gros/ uscat, alege un sampon hidratant. Daca ai parul fin/subtire, cauta un sampon delicat. Daca ai parul natural sau cret, se potriveste un sampon hidratant.

Ar trebui sa folosesti balsam, daca ai parul scurt? Da. Balsamul protejeaza parul impotriva deteriorarii. De asemenea, il impiedica sa se usuce, deoarece ai eliminat prin spalare mult din uleiul natural produs de catre scalp. Alege un balsam conceput pentru tipul tau de par. Maseaza parul, dar nu si scalpul! Lasa balsamul sa asctioneze cam 5 minute. Apoi , clateste parul cu apa rece. Daca ai parul foarte scurt si nu vrei sa folosesti un balsam, ai putea utiliza un ser de par pentru conditionare. Aplica doar cateva picaturi dintr-un astfel de ser pe parul umed, imediat dupa spalare. Poti folosi variante cu ulei de argan sau nuci de macadamia.

Parul scurt se murdareste mai repede decat parul lung? Nu neaparat. Tipul de par determina cat de gras este acesta. Daca scalpul tau produce mult sebum, parul tau este subtire, fin sau nu este sanatos, atunci podoaba capilara va lua un aspect neingrijit mai rapid, indiferent de lungime.

Citeste si: Cum sa te speli pe cap in functie de tipul de par

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ingrijirea parului se face, in primul rand, in functie de tipul acestuia. Din pacate, multi nu tinem...
Scalpul trebuie sa produca o anumita cantitate de ulei pentru a ramane hidratat si pentru a proteja...
Nu esti inca sigur/a ce vrei sa faci cu parul din zona intima? Te ajutam sa decizi....