Cum sa te speli pe cap in functie de tipul de par

Cum sa te speli pe cap in functie de tipul de par

Spalarea parului reprezinta o problema in societatea moderna, mai ales pentru reprezentantele sexului frumos. De cate ori sa te speli pe cap intr-o saptamana? Se ingrasa parul, daca te speli prea des? Risti anumite boli, daca te speli prea rar? Sunt intrebari pe care orice om si le-a pus macar o data in viata.

Raspunsul la toate aceste intrebari e simplu: Spala-te de cate ori simti nevoia! Ingrasarea parului nu e direct proportionala cu numarul de spalari! In cel mai rau caz, fecventa ridicata a spalarilor pe cap poate provoca un scalp uscat!

Cei mai multi dermatologi ne sfatuiesc sa ne spalam la cap atunci cand credem de cuviinta, urmarind, cu precadere, sa pastram igiena scalpului si implicit a parului. Daca simti ca parul tau s-a imbacsit, spala-l! Pana la urma, acest act de igiena tine, mai degraba, de o conventie sociala. Frecventa spalarii parului difera in functie de educatie, mediu social si chiar religie!

Sigur ca trebuie sa tii cont de tipul tau de par, atunci cand decizi sa te speli pe cap. Iata cateva sugestii:

1. Parul cu fir gros sau parul cret/ondulat produce mai putin sebum. In aceste conditii, spala-te o singura data pe saptamana.

2. Parul fin. Persoanele cu acest tip de par e bine sa se spele de 2-3 pe saptamana.

3. Parul bombardat cu produse de fixare. In acest caz, parul o sa se degradeze mai repede. Este bine sa te speli zilnic pentru a elimina resturile de produs cosmetic din par. Foloseste si un balsam pentru hidratare.

Cat despre riscul unor raceli grave(chiar meningita) dupa o iesire in frig cu parul ud, stai linistit! Nu risti sa racesti grav, daca te expui in mediul exterior cu parul ud! Unele studii arata chiar ca o asemenea expunere poate intari imunitatea!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Parul scurt reprezinta o optiune excelenta din mai multe motive! Ofera un look interesant, e usor de...
Scalpul trebuie sa produca o anumita cantitate de ulei pentru a ramane hidratat si pentru a proteja...
Parul gras necesita o ingrijire adecvata. Sampoanele speciale si spalarile dese sunt alegerile populare ale oamenilor care...