Cum sa tunzi parul pubian

Cum sa tunzi parul pubian

Nu esti inca sigur/a ce vrei sa faci cu parul din zona intima? Te ajutam sa decizi. Pe scurt, ai la indemana doua posibilitati: il tunzi sau il elimini in totalitate. Exista cateva tehnici interesante atat pentru femei cat si pentru barbati.

Cum sa tunzi parul pubian. Ce trebuie sa faci inainte:

1. Scurteaza-l cat e uscat; rade-l, umed. Daca decizi sa te tunzi, fa-o cat parul pubian este uscat - va fi mai usor de gestionat. In cazul in care te razi, inmuierea parului timp de 1015 minute este esentiala, deoarece doar asa vei reduce iritatia pielii.

2. Spala-te. Inainte de tuns/barbierit, spala zona pubiana cu apa calda si sapun/gel. Prezenta bacteriilor poate agrava infectia in cazul unei taieturi sau ciupituri.

3. Ia-ti instrumentele potrivite. Evita foarfecele de dimensiuni obisnuite. Nu uita sa folosesti intrumentele alese doar pentru zona pubiana(astfel vei reduce riscul de infectii). Iata ce instrumente poti alege:

- forfecuta pentru unghii. E mica, deci ideala pentru manevrarea intr-o zona atat de sensibila.

- masina de tuns pentru barba, urechi, nas(trimmer). Acestea au, de obicei, o protectie pentru lame, folosita pentru a obtine o lungime uniforma. Nu folosi un aparat de ras electric cu capete rotative, care poate provoca arsuri dureroase.

4. Foloseste un aparat de ras bun. Iti recomandam sa folosesti un aparat de ras cu macar 3 lame, nou-nout. Daca parul este lung, scurteaza-l cu o forfecuta inainte. Rade-te in directia parului, nu impotriva acestuia; desi dureaza mai mult, acest stil provoaca mai putina iritare. Foloseste o crema de ras sau un gel bland.

5. Tunde/rade intr-un loc usor de curatat. Stai in cabina de dus sau deasupra toaletei. E mai suor sa faci curatenie in aceste zone.

6. Foloseste o oglinda pentru verificare. Recomandam o oglinda-lupa. Aceasta mareste si iti va usura munca. Vei scadea probabilitatea de a te rani in timpul tunderii/barbieritului. De asemenea, vei putea verifica daca raman zone cu fire de par rebele, care pot strica estetica tunsorii.

Cum sa tunzi parul pubian. Stiluri pentru femei:

1. Fals-natural. Aceasta e o intretinere minima a zonei pubiene. Pur si simplu vei tunde parul uniform, lasandu-l in forma sa actuala. Tu alegi cat de mult il scurtezi. Foloseste o foarfeca mica sau un trimmer electric. Pentru a obtine o tundere uniforma cu foarfeca, foloseste in paralel si un pieptene (asa cum o fac frizerii).

2. Bikini. Vorbim despre un stil de tuns intensitate scazuta, dar potrivit pentru plaja. Tunde parul in mod uniform si elimina firele rebele din zona inghinala, astfel incat nimic sa nu iasa din bikini sua tanga atunci cand te expui la plasa. Tunde-te cu forfecuta sau trimmer ul peste tot, iar inghinal foloseste un aparat de ras sau o crema depilatoare/ceara.

3. Petic. Acesta este un stil jucaus, sexy, care va lasa toata zona pubiana goala, cu exceptia unui mic petic in forma dorita(inimiara, patratel, triunghi etc) deasupra organului genital. Tunde parul peste tot. Modeleaza-l apoi deasupra labiilor cu un aparat de ras/ceara . Indeparteaza parul din jurul labiilor cu un aparat de ras, ceara/ crema depilatoare.

4. Pista de aterizare. Acesta este un stil provocator, hibrid. Indeparteaza tot parul de la marginea labiilor, lasand un dreptunghi fin(subtire) deasupra. Indeparteaza parul inghinal cu un aparat de ras, aparat de ras electric, ceara, epilator sau cu o crema depilatoare.Tunde parul de pe banda de aterizare la o lungime uniforma.

5. Epilare braziliana. Acesta este stilul clasic de vedeta de filme pentru adulti. Practic parul pubian este eliminat total. Mai intai scurteaza parul peste tot, pentru a-l face mai usor de gestionat. Indeparteaza la final tot parul pana la piele, barbierindu-te sau epilandu-te cu ceara/crema depilatoarea.

Cum sa tunzi parul pubian. Stiluri pentru barbati:

1. Fals-natural. .Aceasta e o intretinere minima a zonei pubiene. Tunde parul uniform, lasandu-l in forma sa actuala. Tu alegi cat de mult il scurtezi. Foloseste o foarfeca mica sau un trimmer electric. Pentru a obtine o tundere uniforma cu foarfeca, foloseste in paralel si un pieptene (asa cum o fac frizerii).

2. Slip barbatesc. Acest stil de intretinere reprezinta versiunea masculina a tunsorii bikini pentru femei. Tunde parul uniform si rade parul din zonele inghinale. Fa tunsoarea generala cu o foarfeca de mici dimensiuni sau cu un aparat electric. In zona inghinala rade-te sau foloseste ceara/ crema depilatoare.

3. Coama de leu. Acesta este un stil aparte, care da zonei un aspect aparte, ce e considerat mai sexy de multe femei. Indeparteaza parul de peste tot, cu exceptia zonei pubiene superioare, folosind un aparat de ras sau ceara. Poti curata/tunde parul ramas, daca doresti. Unii barbati il lasa asa cum este, pentru a obtine un efect maxim.

4. Sageata/pista de aterizare. Elimina parul de pe intreaga zona poubiana, cu exceptia unei mici sageti indreptate in jos, chiar deasupra organelui genital. Rade-te peste tot, cu exceptia zonei pubiene superioare. Foloseste un aparat de ras sau ceara.

5. Epilare braziliana. Lasa intreaga zona pubiana fara par. Intai te vei tunde, apoi te vei epila cu ceara sau te vei rade.

Citeste si: Cum sa ingrijesti zona intima. 9 lucruri pe care orice femeie trebuie sa le cunoasca

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Scalpul trebuie sa produca o anumita cantitate de ulei pentru a ramane hidratat si pentru a proteja...
Aparitia primelor fire albe de par reprezinta un soc pentru orice femeie! Multe reprezentante ale sexului frumos...
Tot mai multi oameni din intreaga lume renunta la folosirea samponului, alegand, in schimb, modalitati mai naturale...