De ce e bine sa faci dus o data la doua zile

De ce e bine sa faci dus o data la doua zile

Cei mai multi dintre noi facem dus zilnic sau chiar de mai multe ori pe zi. Nu ne putem imagina viata altfel, mai ales in zilele toride, cand transpiram peste masura! Este , insa, cea mai buna varianta pentru organismul uman? Poate o sa ti se para straniu, dar nu e bine sa ne spalam pe corp in mod cotidian. Specialistii recomanda dusul la 2 zile! Iata de ce.

De ce e bine sa faci dus o data la doua zile:

1. Risc mai scazut de infectii. Dusurile frecvente pot perturba echilibrul microorganismelor de pe piele, provocand vulnerabilitate in fata infectiilor. Sistemul imunitar are nevoie de anumite stimulari din partea bacteriilor. Dusurile dese pot slabi imunitatea, iar organismul se va apara mai greu de virusuri!

2. Piele mai tanara si mai ferma. Dusurile lungi si fierbinti ofera relaxare si evident curata pielea de bacterii si murdarii. Din pacate, exista si un efect negativ: imbatranirea prematura a pielii. Explicatie: pielea este acoperita cu un strat exterior care mentine pielea mai tanara pentru mai mult timp. Spalarea frecventa indeparteaza acest strat protector, lasand pielea iritata si uscata.

3. Crestere mai rapida a parului. Oricat de ciudat ar parea, parul spalat zilnic pierde din stralucire si se ingrasa! Cand speli podoaba capilara in fiecare zi, nu faci decat sa indepartezi un strat exterior de sebum care serveste drept scut de protectie impotriva deteriorarii. Ca raspuns, porii vor incepe sa produca si mai mult din aceasta substanta, iar scalpul se va irita. In cele din urma, porii se vor infunda, ceea ce inseamna o crestere incetinita a firului de par!

4. Sanse de eliminare a kilogramelor in plus. Poate ca te-ai obisnuit sa faci un dus relaxant dupa masa. Renunta la aceasta practica! Digerarea alimentelor necesita un flux sanguin adecvat la nivelul stomacului. Intrand sub dus dupa masa, scazi temperatura corpului, ceea ce pune la grea incercare digestia. Daca faci asta in mod regulat, vei afecta in mod evident sistemul digestiv si risti sa te ingrasi.

5. Scade predispozitia la diverse reactii alergice. Dusurile frecvente pot contribui la dezvoltarea anumitor reactii alergice. Atunci cand stratul acid al pielii este deteriorat, este redusa capacitatea de a lupta impotriva stimulilor externi. Aceste spalari dese ale pielii fac ca sistemul imunitar sa devina lenes. Se poate ajunge, astfel, la alergii, astm si chiar diabet.

6. Sanatatea reproductiva nu este afectata. La fel ca pielea, zona intima are nevoie de echilibru bacterian pentru a ramane sanatoasa. Apa pe care o folosim la dus poate contine metale grele si alte substante chimice daunatoare . Ce sa mai vorbim despre numerosii aditivi artificiali care sunt prezenti in sapun si gel de dus! Expunerea zilnica la aceste substante nocive poate perturba bacteriile bune din interiorul partilor intime, provocand mancarime, iritatii si diverse infectii.

Citeste si: De ce e bine sa faci dus rece

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Dermatologii recomanda un dus zilnic care sa dureze intre 5 si 1o minute. Unii dintre noi nu...
Dusul Navy(marina, in romana) este o metoda de spalare care foloseste o cantitate mult mai mica de...
Probabil ca nu exista om modern sa nu se bucure de un dus, dupa o zi grea...