De ce e bine sa faci dus rece

De ce e bine sa faci dus rece

Probabil ca nu exista om modern sa nu se bucure de un dus, dupa o zi grea de munca. In general, oamenii prefera apa calda sau chiar fierbinte. Cum ai reactiona , insa, daca ti-am spune ca e bine sa faci dus cu apa rece? Nu. Nu e o gluma. Exista o multime de beneficii pe care apa rece le aduce organismului.

De ce e bine sa faci dus rece:

1. Factorul de soc. Nu trebuie sa fac dus cu apa rece de la bun inceput. E chiar recomandat sa incepi cu apa calda si sa termini cu apa rece. Aceasta trecere va oferi corpului tau un impuls natural de adrenalina care te va trezi si iti va oferi energia suficienta pentru intreaga zi.

2. Alina depresia. Hidroterapia este o veche practica prin care supui organismul la temperaturi diferite pentru a obtine efectul terapeutic dorit. Cand te scufunzi in apa rece, creste fluxul de sange catre creier si nivelul hormonului noradrenalina, marind doza de satisfactie! Asa se explica de ce inotul in mare , spre exemplu, ne ofera acea senzatie unica de bine!

3. Rasfat pentru par. Dusul cald iti poate oferi acea stare de relaxare de care ai nevoie. Parul tau , in schimb, nu se va simti la fel. Tocmai de aceea, specialistii recomanda o explozie cu apa rece pentru a bloca umezeala si pentru a preveni despicarea firelor de par.

4. Pui circulatia in miscare, rapid. Raspunsul natural al corpului la contactul cu apa rece este instant: sangele este pompat prin artere, sporind eficienta inimii si asigurand nivelul optim de oxigen pentru organe.

5. Ofera metabolismului un impuls natural. Cand este foarte rece, apa accelereaza metabolismul, care, la randul sau, mareste capacitatea organismului de a arde calorii. Asadar, dusul cu apa rece te ajuta sa slabesti, daca doresti asta!

6. Pielea devine mai fina. Apa rece strange porii, iar pielea devine mai fina si mai catifelata.

7. Previne aparitia durerilor musculare. Dupa o sesiune obositoare la sala, dusul cu apa rece vine ca o binecuvantare. Orice durere musculara va fi alungata din start!

8. Lupta impotriva stresului. Scufundarea in apa rece, indiferent daca este vorba de un dus rece, de o baie de gheata sau de una in apa marii, scade drastic nivelurile de acid uric din organism, un factor important al stresului.

9. Somn linistitor. Cum scriam mai sus, apa rece e ca un pansament impotriva stresului. Stresul se diminueaza? Somnul devine mai odihnitor. Asadar, nu ezita sa faci dus cu apa rece!

Citeste si: Cum sa faci DUS in mod CORECT. 5 exemple de ASA NU

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Dermatologii recomanda un dus zilnic care sa dureze intre 5 si 1o minute. Unii dintre noi nu...
Dusul Navy(marina, in romana) este o metoda de spalare care foloseste o cantitate mult mai mica de...
Cei mai multi dintre noi facem dus zilnic sau chiar de mai multe ori pe zi. Nu...