Fa o baie pe zi! Iata ce beneficii iti aduce aceasta obisnuinta

Fa o baie pe zi! Iata ce beneficii iti aduce aceasta obisnuinta

Corpul uman este alcatuit in proportie de 60% din apa. Astfel, e normal ca timpul petrecut in cada cu apa calda sa aiba beneficii pentru sanatate! Fa-ti timp sa faci o baie relaxanta in fiecare seara. Daca stii ca suferi de afectiuni ale pielii sau alergii, consulta medicul inainte de a schimba obiceiurile de igiena!

Fa o baie pe zi! Iata ce beneficii iti aduce aceasta obisnuinta:

1. Imbunatateste respiratia. Petrecerea timpului intr-o baie are un impact pozitiv asupra plamanilor, care se vor incarca mai bine cu oxigen. Explicatia? Apa calda pune presiune pe zona pieptului, iar aburul curata caile respiratorii si sinusurile.

2. Mentine pielea tanara. Ai putea crede ca pielea ta este uscata pentru ca nu are suficient ulei, dar nu este cazul. Pielea cauta modalitati de a mentine apa , in special in lunile mai reci. De aceea, o baie fierbinte ajuta pielea sa absoarba umiditatea. In plus, apa calda are proprietati antiimbatranire: creste elasticitatea pielii, o catifeleaza si scade sansele de aparitie a liniilor fine si a ridurilor.

3. Te ajuta sa invingi depresia. Exista multe modalitati de a trata depresia in lumea moderna. Din pacate, sansele de a reusi prin cai standard sunt mai mici si pot avea unele efecte secundare. In schimc, poti incerca o modalitate naturala. Dupa doar 5 zile cu baie facuta in fiecare seara, te vei simtyi mult mai bine pe plan mental.

4. Trateaza insomnia. Daca faci o baie cu o ora sau doua, inainte de a merge la culcare, vei dormi neintors/neintoarsa, chiar daca suferi de insomnie sau esti o persoana mai in varsta, care in mod natural, nu mai doarme la fel de bine noaptea. De asemenea, o baie fierbinte va elimia stresul si va relaxa musculatura. Studiile arata ca muzica realxanta in timpul baii poate incetini respiratia si scadea tensiunea arteriala.

5. Amelioreaza durerile musculare. Expunerea corpului la caldura reprezinta o modalitate excelenta de relaxare. Adauga in apa putina sare Epsom , pentru a imbunatati procesul de atenuare a durerii musculare.

6. Te relaxeaza fizic si mental. O baie relaxanta inseamna limpezirea mintii si alungarea gandurilor negative. Iata cum poti crea un cadru adecvat:

- pune in functiune o lumina slaba in baie;

- intra in cada si relaxeaza-te;

- inchide ochii si respira adanc;

- ignora gandurile negative;

- stai in cada macar 20 minute.

Citeste si: Cum sa faci o baie relaxanta care sa iti schimbe starea de spirit

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Traditiile legate de toaleta sunt cam aceleasi pe intreg Mapamondul. Exista, insa, tari cu reguli speciale in...
Cauti o modalitate rapida si usoara de a infrumuseta baia sau bucataria? In acest caz, aplicarea panourilor...
Produsele destinate ingrijirii nu se tin, neaparat, in baie. Unele se pot degrada din caza umiditatii si...