Cum poti preveni matreata?

Cum poti preveni matreata?

Matreata reprezinta descuamarea pielii scalpului care este observata ca niste "fulgi" pe par, gat si umeri.

Acest fenomen nu este cauzat de uscarea excesiva a pielii, ci dimpotriva este prezenta la persoanele cu ten sau scalp gras.

Iata cum puteti preveni matreata:

- Spalati-va zilnic parul, cu sampon.

- Schimbati samponul, daca nu este folositor impotriva matretii si alegeti unul special, care sa contina sulfid de seleniu, sulf sau acid salicilic.

- Incercati mai multe feluri de sampon, cu formule diferite, folosind cate unul timp de o luna, pentru a le testa eficacitatea.

- Samponati parul de doua ori, la o spalare, deoarece prima samponare si clatire indeparteaza celulele moarte de pe scalp, precum si stratul uleios de scalp si par. Este indicat ca la a 2-a aplicare, samponul sa fie lasat sa actioneze timp de 5 minute, inainte de clatire, pentru a putea patrunde in celulele pielii scalpului, impiedicand, astfel, formarea matretii.

- Nu va scarpinati, pentru a indeparta matreata, deoarece va puteti rani scalpul. Daca vi se intampla acest lucru, este indicat sa folositi un sampon prescris de un medic specialist sau un sampon pentru bebelusi, pana ce vi se vindeca ranile.

- Spalati-va parul dupa ce ati depus efort fizic, deoarece traspiratia poate irita scalpul, ducand la aparitia matretii.

- Evitati produsele de coafare, cum ar fi spuma, fixativul sau gelul de par, deoarece acestea dauneaza grav scalpului, cauzand depuneri uleioase, ce duc la aparitia matretii.

- Evitati stresul, deoarece acesta constituie una dintre cauzele aparitiei matretii. Totodata o dieta neadecvata poate cauza stres si dermatita. Adoptati, asadar, un mod de viata sanatos, pentru a fi mai relaxati si pentru a evita aparitia matretii.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Matreata este mai frecventa decat ar putea crede unii dintre noi. Ea afecteaza aproximativ 50% dintre adultii...
Matreata nu este cauzata de pielea uscata, asa cum inca mai crede multa lume! Ea isi face...
Matreata poate deveni un adevarat cosmar, daca nu ii oferi atentia cuvenita. Iti va imbolnavi podoaba capilara,...