Cum sa te deconectezi de la problemele de zi cu zi

Cum sa te deconectezi de la problemele de zi cu zi

Este foarte important sa va relaxati si sa incercati sa nu va ganditi la nimic, atunci cand aveti o problema sau doriti sa va relaxati.

Desi acest lucru pare simplu, pentru unele persoane este greu de realizat, din cauza anumitor factori, cum ar fi personalitatea, programul incarcat sau efortul intelectual.

Lasand la o parte acesti factori, oricine se poate deconecta de la problemele de zi cu zi, folosind urmatoarele metode:  

Gasiti un loc linistit. Nu trebuie sa fie liniste totala, insa este indicat sa stati departe de sunete si de factori perturbatori.

Stati asezati sau intinsi intr-o pozitie confortabila. E in regula sa stati asezati pe un scaun, cu spatele drept, fara a avea o postura anume. Daca va ganditi mereu la pozitie, nu veti putea sa va eliberati mintea.

Purtati haine comode. Daca hainele va incomodeaza nu veti putea sa va eliberati mintea.

Inchideti ochii si spuneti: „Vreau sa-mi golesc mintea de toate gandurile, imaginile si sentimentele. Vreau sa ma eliberez de ganduri si sa ma relaxez”. Veti reusi sa va goliti mintea de ganduri, daca va reamintiti, in mod constant, ca acesta este telul vostru si ca il veti atinge.

Permiteti-va sa ganditi liber. Mintea nu va va fi mereu eliberata de ganduri, deoarece daca va ganditi mereu la acest lucru, va veti umpleti mintea de ganduri. Trebuie sa pastrati un echilibru, nu trebuie sa va incarcati mintea cu o mie de ganduri, dar nici nu trebuie sa va opuneti gandurilor pasagere, deoarece acest lucru va va face sa va pierdeti starea de relaxare. Acceptati gandurile trecatoare si nu va bateti capul cu ele, deoarece vor disparea de la sine.

Daca va simtiti bine, nu incercati sa va prindeti de acest sentiment cand acesta incepe sa dispara.

Daca va simtiti rau nu va lasati mintea sa incerce sa indeparteze acest sentiment. Nu faceti niciun efort constient in mod expres, deaorece acest lucru va va intrerupe relaxarea si starea de pace.

Permiteti sentimentelor sa dispara de la sine.

Daca intampinati dificultati, luati o pauza si reaminti-va ca incercati sa va goliti mintea. Repetati-va ca acest lucru este telul vostru si ca doriti sa-l atingeti.

Cheia eliberarii mintii nu consta in efortul de a va asigura ca e mereu goala. Inevitabil va vor trece mereu ganduri prin minte. Asadar dati frau liber acestora si nu faceti eforturi prea mari, deoarece veti strica starea de relaxare si va veti stresa inutil.

Nu fiti dezamagiti daca dati gres primele dati, deoarece chiar daca nu veti reusi sa va deconectati de problemele zilnice, va veti apropia de aceasta stare, exersand. Daca sunteti hotarati sa atingeti acest tel, cu siguranta veti reusi intr-o buna zi.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Aveti probleme cu rinichii sau cu urinarea? Incercati ceaiul din codite de cirese! Ceaiul din codite de...
Acest articol te invata cum sa determini motivul pentru care un computer nu vrea porneasca. Daca exista...
Iata cum va puteti face sotia fericita, daca ati suparat-o sau jignit-o ( involuntar sau nu): -...