Obiceiuri cotidiene care iti pot crea riduri

Obiceiuri cotidiene care iti pot crea riduri
Obiceiuri cotidiene care iti pot crea riduri

Unele actiuni cotidiene aparent inofensive pot avea efecte secundare negative pe termen lung pentru pielea noastra. De exemplu, consumul de carne rosie poate accelera procesul de imbatranire. La fel si lipsa protectiei solare de interior. Iata o lista de actiuni banale care pot determina aparitia ridurilor.

Obiceiuri cotidiene care iti pot crea riduri:

1. Guma de mestecat. Multi dintre cei care mesteca sistematic guma dezvolta riduri in jurul gurii. Medicii explica; atunci cand mesteci, it suprasoliciti muschii, iar acest lucru poate produce linii fine si riduri in jurul gurii.

2. Alergatul. Atunci cand fac miscare, alergatorii ard tesutul adipos de sub piele. Pierderea grasimii, insa, le poate adanci ridurile. In plus, multi alergatori petrec ore lungi in aer liber, fara protectie solara adecvata, expunandu-si pielea la daunele provocate de soare. Daca alergi des, e mai bine sa folosesti protectie solara impermeabila, deoarece transpiratia reduce so mai mult nivelul de protectie impotriva soarelui!

3. Privitul exagerat in telefon. Daca te uiti frecvent in telefon, s-ar putea sa imbatranesti preamtur. Asta deoarece te uiti des in jos, obicei ce produce mai multe linii in zona gatului. Asadar, incearca sa scazi dependenta de telefon...

4. Lipsa ochelarilor de soare. 80% dintre semnele vizibile ale imbatranirii, inclusiv ridurile, sunt cauzate de expunerea la soare. Cand strangi ochii, pielea din jur se cuteaza. La fel se intampla si atunci cand incerci sa te concentrezi pe un obiect luminat puternic. Ridurile se accentueaza in zona ochilor( sub ochi, intre sprancene).

5. Bautul cu paiul. Consumul de cafea/ceai/suc printr-un pai te ajuta sa eviti petele de la nivelul dintilor, dar poate provoca linii nedorite in jurul buzelor! Practic, miscarea musculara repetitiva descompune colagenul din jurul gurii, ducand la formarea liniilor.

6. Dormitul pe o parte/ pe burta. Unele posturi de somn pot provoca riduri. Daca dormi intr-o parte sau pe burta, fata ta va fi presata in perna, iar pielea se va strange exagerat. Cel mai bun mod de a evita liniile de somn este sa dormi pe spate.

7. Purtarea unei masti pentru somn. Pielea din jurul ochilor este foarte delicata si predispusa la deteriorare. Unele masti de somn o pot traumatiza, provocand inflamatii, care se vor transforma in riduri. Daca porti o masca de somn, asigura-te ca nu strange. Astfel, vei agresa pielea din jurul ochilor!

8. Purtarea lentilelor de contact. Cand aplici lentile de contact, ridic adesea sprancenele. Aceasta miscare repetitiva increteste pielea de pe frunte. In plus, spre deosebire de ochelari, lentilele de contact nu protejeaza pielea din jurul ochilor impotriva razelor UV, ceea ce, intr-un final, inseamna mai multe riduri si subtierea pielii.

Citeste si: Cum sa scapi de riduri. Foloseste aceasta crema naturala

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pielea pieptului este la fel de sensibila precum cea a fetei. Din pacate, multe femei uita acest...
Chirurgie plastica? Botox? Oamenii(cu predilectie femeile) fac multe lucruri pentru a ramane tineri cat mai mult timp....
Imbatranirea este un proces de care nimeni nu scapa. Pe langa scaderea imunitatii care provoaca slabirea organismului...