Obiceiuri de dimineata care iti pot deteriora pielea

Obiceiuri de dimineata care iti pot deteriora pielea

Pielea are nevoie de o rutina de ingrijire pentru a ramane sanatoasa si tanara pe termen lung. Cosmeticele pot ajuta sau nu, in functie de cand si cum sunt folosite. De asemenea, alimentatia si alte obiceiuri de dimineata pot ajuta/afecta pielea. Despre acestea, in materialul de mai jos.

Obiceiuri de dimineata care iti pot deteriora pielea:

Mananci fulgi de ovaz la micul dejun in fiecare zi. Un castron de fulgi de ovaz la micul dejun reprezinta o modalitate delicioasa si sanatoasa de a-ti incepe ziua. Nu si daca o faci zilnic pe o perioada lunga. Cand faci o rutina din aceasta alimentatie , pielea are de suferit! Consumul fulgilor de ovaz te priveaza de nutrienti esentiali. Poti ajunge la malnutritie fara sa realizezi. Iar printre efectele malnutritiei se afla pielea uscata si descuamata!

Faci dusuri lungi. A face un dus lung intr-o dimineata racoroasa poate fi imbietor. Daca faci, insa, asta zilnic, vei afecta pielea. Apa fierbinte dauneaza stratului protector al pielii care blocheaza umiditatea atat de necesara, provocand accelerarea procesului de imbatranire. In plus, daca iti speli fata sub dus, vei deteriora in timp capilarele, care se dilata in contact cu apa fierbinte.

Bei cafea la prima ora. Putini oameni pot trai fara cafeaua de dimineata. Ne trezeste si chiar aduce beneficii pielii! Dar daca o bei pe stoamcul gol, ca obicei, iti vei face mai mult rau! Pe langa riscul de gastrita/ulcer, pielea se poate deshidrata. Asta deoarece cafeaua e un puternic diuretic, ceea ce duce la deshidratare. Ca efect, toxinele nu mai sunt eliberate prea usor prin piele si astfel creste riscul de a face riduri premature.

Aplici protectie solara doar in exterior. Cremele pentru protectie solara ar trbeui folosite si la interior! Sticla folosita pentru masini si ferestre de cladiri blocheaza majoritatea razelor UVB, insa nu protejeaza impotriva celor UVA, care sunt si ele daunatoare. Asadar, chiar daca lucrezi in birou toata ziua si nu petreci prea mult timp in aer liber, ar fi bine sa aplici protectie solara pentru a proteja pielea.

Ai o singura rutina de ingrijire a pielii. Probabil ca folosesti aceleasi produse de ingrijire in fiecare dimineata. E bine ca te ingrijesti, insa ar trebui sa o faci in functie de moentul zilei si chiar in functie de anotimp!Treci, asadar, de la un produs de curatare exfoliant la unul mai bland, pe masura ce vremea se raceste.

Folosesti demachiant nepotrivit. Tenul se ingrasa si nu iti dai seama de ce? Probabil folosesti demachiantul nepotrivit. Organismul pierde apa pe timpul noptii si incepe sa produca sebum, ca o modalitate de a preveni deshidratarea. Astfel, tenul se ingrasa. Totusi, evita sa folosesti demachiante cu formule dure. Este de preferat sa speli fata cu apa calduta, aplicand un produs de curatare delicat si o crema hidratanta inainte de te usca.

Citeste si: Reguli de ingrijire a picioarelor. Nu le ignora!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Parfumul poate fi exact lucrul care iti defineste o tinuta, indiferent daca vorbim despre o tinuta eleganta...
Pielea este cel mai mare organ din corp, iar ingrijirea sa este cheia pentru mentinerea unui corp...
Pielea uscata reprezinta o stare de inconfort, marcata de mancarimi, decojire si/sau crapaturi. Aceasta problema poate aparea...