Cum procedezi daca ai pierdut cardul de sanatate

Cum procedezi daca ai pierdut cardul de sanatate

Ai pierdut cardul de sanatate? Nu e cazul sa intri in panica. Poti rezolva problema destul de simplu. E necesar doar sa respecti anumiti pasi. Despre acestia in cele ce urmeaza.

Cum procedezi daca ai pierdut cardul de sanatate:

- depune o cerere la casa judeteana in evidenta careia te afli un card duplicat in maximum 15 zile de la momentul disparitiei cardului original de sanatate, Mai ai nevoie de urmatoarele documente:

- copie dupa actul de identitate;

- dovada platii contravalorii duplicatului cardului si distribuirii acestuia (in situatii de pierdere, furt sau deteriorare);

Cum procedezi daca schimbi datele personale. Alaturi de cerea de mai sus, vei atasa copia actului de identitate sau alte acte doveditoare privind modificarea datelor personale, cardul de sanatate emis initial, dovada platii contravalorii duplicatului cardului si distribuirii acestuia.

Citeste si: Ce trebuie sa faci daca iti expira cardul de sanatate

Cum procedezi in alte situatii justificate. Alaturi de cerea de mai sus, vei atasa copia actului de identitate, dovada platii contravalorii duplicatului cardului si a distribuirii acestuia.

Cum procedezi daca nu mai functioneaza cardul de sanatate. Alaturi de cerea de mai sus, vei atasa copia actului de identitate, cardul de sanatate.

Cu exceptia defectiunilor tehnice ale cardului, in toate celelalte situatii, trebuie sa platesti o taxa in valoare de 15 lei.

Cand primesti noul card de sanatate. Cardul va fi eliberat in maximum 30 zile de la momentul solicitarii. In toata aceasta perioada, vei dovedi calitatea de asigurat cu adeverinta de inlocuire a cardului de sanatate, pe care o vei primi in momentul depunerii cererii.

Citeste si: Cum sa intri in posesia cardului de sanatate daca nu l-ai primit pana acum?

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cardul de sanatate este esential in societatea moderna. El dovedeste practic ca esti asigurat si astfel poti...
Daca figurezi pe lista asiguratilor CASMB si inca nu ai primit cardul national de sanatate prin intermediul...
Cardul national de sanatate este un instrument de acces la serviciile medicale din sistemul de sanatate publica. ...