Ziua Internationala a Femeii. Cum se sarbatoreste pe Mapamond

Ziua Internationala a Femeii. Cum se sarbatoreste pe Mapamond

Ziua internationala a femeii este celebrata in multe tari din întreaga lume. Este o zi in care femeia, indiferent ca e mama, sora, iubita sau prietena, primeste o atentie sporita. Sarbatoarea are deja vechime. In 1908, la New York, se sarbatorea pe 28 februarie - Ziua Nationala a Femeii.

In forma actuala, adica pe 8 martie, Ziua Femeii a fost sarbatorita, pentru prima oara, in Germania. A fsot momentul simbolic ce avea sa devina o marca a luptelor si protestelor femeilor pentru drepturi. Asadar, de Ziua Femeii sarbatorim curajul, indarjirea, gingasia, feminitatea si puterea ce le repzeinta pe taote reprezentantele sexului frumos.

Sa vedem, insa, cum este sarbatorita Ziua Internationala a Femeii pe Mapamond:

Romania. Incepem cu tara noastra. Aici, aceasta zi a fost si inca este confundata cu Ziua Mamei. in Europa, mama este sarbatorita, insa, in luna mai... La noi, aceasta confuzie persista. Practic, Ziua Femeii este ziua in care acordam atentie speciala mamelor si bunicilor! Se ofera cadouri si flori din plin. Preferatele zilei: ghioceii si zambilele!

Rusia. Rusii nu au o zi a femeii. Nu ca denumire! Pe 8 martie, aici se sarbatoreeste...8 martie, ziua in care rusii isi aduc aminte de mamele lor, dar si de iubite/sotii. Aceasta zi e cobimnatia ideala dintre Ziua Mamei si Valentine’s Day. Barbatii si femeile ofera flori(narcise, lalele, mimoze). Odata cu lasarea serii, unii invita femeile speciale din vietile lor la cine romantice; altii aleg sa pregateasca cina in familie. Urarea tipica de 8 martie este C vos’mym Marta!(Un 8 martie fericit!).

SUA. Pentru americani, luna martie este luna Istoriei Feminine. Aceasta traditie a pornit de la presedintele Jimmy Carter, care a proclamat in 1980 saptamana lui 8 Martie ca fiind Saptamana Nationala a Istoriei Femeilor. La 6 ani distanta, 14 state au extins aceasta sarbatoare pe toata durata lunii martie. In plus, in fiecare an, de 8 martie, presedintele elibereaza un act care onoreaza reusitele femeilor americane.

Italia. Italienii se bucura de aceasta zi, oferind mimoze femeilor din vietile lor. Este floarea simbol pentru aceasta zi. De asemenea, barabtii organizeaza petreceri pentru doamnele si domnisoarele iubite, oferindu-le bijuterii cu semnificatie.

China. Femeile au liber in a doua parte a zilei. E un semn de respect oferit de 8 martie! In aceasta parte a lumii, numai barbatii ofera flori, cadouri sau obiecte simbolice pentru femeile importante.

Germania. Cum spuneam si la inceputul articolului, 8 martie ca zi a femeii a fost sarbatorita pentru prima oara in Germania. Pentru a marca improtanta sa, nemtii au transformat aceasta zi intr-o sarbatoare publica. Toata lumea are liber pentru a onora femeia. Tot de 8 martie, germanii ne amintesc ca ar trebui sa existe drepturi egale intre genuri.

Polonia. Ziua Femeii este perceputa ca un simbol pentru victimele luptei pentru drepturile femeilor. In trecut, cele mai rapsandite cadouri erau cafeaua, sapunul sau prosoapele. In zielel noastre, cele mai populare cadouri sunt ciocolata, florile si micile gesturi precum o rama cu persoana iubita.

Citeste si: Cum sa alegi cadoul de Ziua Femeii in functie de zodie

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sarbatoarea Sfintelor Pasti este o sarbatoare solemna, cea mai mare din an. Ea aduce, prin sacrificiul lui...
Saptamana Mare sau Saptamana Patimilor incepe intotdeauna intr-o zi de luni. Mai exact, cu 6 zile inainte...