Cum sa faci Dalia dulce

Cum sa faci Dalia dulce

Dalia este o mancare gustoasa din grau spart, care este bogat in proteine, fibre si fier. Aceste tipuri de preparate sunt populare mai ales in India, unde sunt consumate la toate mesele principale. Exista multe moduri in care poti pregati Dalia. Varianta dulce este una dintre cele mai populare.

Dalia dulce. Ingrediente pentru doua portii:

- o lingurita (4,5 g) de ghee(unt clarificat);

- un sfert de cana (30 g) de grau spart;

- o cana (235 ml) de apa;

- o cana (235 ml)de lapte;

- un cardamom verde, zdrobit;

- o lingura (14 g) de zahar;

- o lingura (9 g) de stafide;

- o lingura (8 g) de migdale feliate;

- o lingura (8 g) nuci, tocate.

Dalia dulce. Mod de preparare:

- prajeste graul spart in ghee. Combina graul si ghee-ul intr-o cratita de marie medie. Gateste amestecul la foc mediu-mic timp de 5 minute, amestecand regulat. Cand e gata, graul va fi usor rumenit si aromat;

- adauga apa. Amesteca graul si apa si acopera vasul. Stai langa foc, deoarece amestecul se fierbe foarte repede si poate face spume. Timpul de fierbere este de 10 pana la 12 minute, pana cand se absoarbe apa si graul capata o consistenta moale si frageda;

- adauga laptele si cardamomul. Amesteca pentru a incorpora laptele si condimentele in amestecul de grau. Lasa cratita descoperita si continua sa gatesti dalia la foc mediu spre mic. Amesteca regulat pana cand dalia ajunge la consistenta dorita. Pentru un preparat mai subtire, gateste amestecul suficient de mult pentru a incalzi laptele, aproximativ 2 minute. Pentru o Dalia mai groasa(asemenatoare unui terci), gateste amestecul timp de aproximativ 5 minute, astfel incat graul sa absoarba mai mult lapte;

- adauga zaharul, nucile si stafidele. Incorporeaza si ultimele ingrediente, amestecand bine. Lasa amestecul sa mai fiarba inca 2 minute. Gusta. Poti adauga astfel mai mult zahar sau mai mult lapte, dupa preferinte;

- nu uita! Poti adauga o varietate de ingrediente suplimentare la dalia dulce, inclusiv frcute confiate, smochine tocate, bucati de curmale si condimente precum scortisoara si sofranul.

Spor la treaba si pofta buna:

Citeste si: Cum sa faci dalia de legume

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mujdeiul este un preparat alimentar foarte prezent in bucataria romanilor. Se face dupa o multime de retete...
Vitamina B este esentiala intr-o alimentatie sanatoasa, reprezentand un compus de 12 vitamine, cele mai comune fiind...