Ingrediente:
- 6 cartofi taiati cuburi;
- 2 ardei grasi taiati cuburi;
- 2 morcovi taiati rondele
- o vanata taiata cuburi;
- 3 cepe taiate marunt;
- 150 grame de mazare;
- 150 grame de fasole verde;
- 250 mililitri de suc de rosii( de preferat, de casa);
- 100 mililitri de ulei;
- un mar taiat;
- 4 catei usturoi;
- sare, dupa gust;
- piper, dupa gust;
- 4 foi de dafin;
- patrunjel tocat marunt.
Mod de preparare:
- pune uleiul intr-o cratita mare;
- adauga ceapa, morcovul,ardeii si caleste amestecul pe foc mic, vreme de 3-4 minute.
- adauga cartofii si mai lasa amestecul pe foc inca 5 minute.
- adauga restul de legume, marul, foile de dafin , sarea, piperul si o jumatate de litru de apa calda;
- amestecasa se omogenizeze bine toate ingredientele.
- acopera cratita cu un capac si lasa la foc mic, jumatate de ora.
- nu amesteca in macare cu lingura, deoarece o sa faci praf legumele. Rasuceste cratita stanga-dreapta, exact cum procedezi in cazul sarmalelor.
- ia capacul, adauga sucul de rosii, usturoiul taiat marunt (presat/zdrobit), si baga amestecul la cuptor pentru inca jumatate de ora(foc mic).
- ghiveciul e gata cand sosul scade suficient. Cu 5 minute inainte de a opri focul.
Pofta buna!