Cum sa faci GHIVECI CALUGARESC

Cum sa faci GHIVECI CALUGARESC

Ghiveci calugaresc - o mancare ce va bucura, in primul rand, papipelele gustative ale vegetarienilor. Noi am putea paria, insa, ca si cei care prefera, de obicei, preparatele din carne vor aprecia aceasta mancare sanatoasa si foarte gustoasa.

Ingrediente:

- 6 cartofi taiati cuburi;

- 2 ardei grasi taiati cuburi;

- 2 morcovi taiati rondele

- o vanata taiata cuburi;

- 3 cepe taiate marunt;

- 150 grame de mazare;

- 150 grame de fasole verde;

- 250 mililitri de suc de rosii( de preferat, de casa);

- 100 mililitri de ulei;

- un mar taiat;

- 4 catei usturoi;

- sare, dupa gust;

- piper, dupa gust;

- 4 foi de dafin;

- patrunjel tocat marunt.

Mod de preparare:

- pune uleiul intr-o cratita mare;

- adauga ceapa, morcovul,ardeii si caleste amestecul pe foc mic, vreme de 3-4 minute.

- adauga cartofii si mai lasa amestecul pe foc inca 5 minute.

- adauga restul de legume, marul, foile de dafin , sarea, piperul si o jumatate de litru de apa calda;

- amestecasa se omogenizeze bine toate ingredientele.

- acopera cratita cu un capac si lasa la foc mic, jumatate de ora.

- nu amesteca in macare cu lingura, deoarece o sa faci praf legumele. Rasuceste cratita stanga-dreapta, exact cum procedezi in cazul sarmalelor.

- ia capacul, adauga sucul de rosii, usturoiul taiat marunt (presat/zdrobit), si baga amestecul la cuptor pentru inca jumatate de ora(foc mic).

- ghiveciul e gata cand sosul scade suficient. Cu 5 minute inainte de a opri focul.

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Esti un gradinar pasionat? Atunci din micul tau colt de Rai nu trebuie sa lipseasca ghivecele suspendate....
Semintele de flori si de alte plante se gasesc, de obicei, in pepiniere si in magazinele de...
Iubesti florile? iti place sa ai gradina plina de culoare si miresme pe tot parcursului anului? Atunci...