Cum sa fierbi PORUMBUL. Greseala pe care o fac multe gospodine

Cum sa fierbi PORUMBUL. Greseala pe care o fac multe gospodine

Porumb fiert. Nu-i asa ca suna delicios? Sigur, l-ai mancat si tu macar o data in viata. Nu stim, insa, cat de sanatos a fost preparat. Cheia sta in adaugarea untului la momentul oportun.


Pentru ca porumbul fiert sa-si pastreze proprietatile, trebuie sa il fierbi dupa anumite coordonate. Iata care sunt acestea. Sa incepem cu ingredientele:

- porumb;

- unt;

- sare;

- piper.

Mod de preparare:

- pune apa si putin zahar intr-o oala.

- lasa amestecul sa fiarba timp de 5 minute si apoi adauga porumbul.

- peste porumb pune panusi, fara matase!

- acopera oala cu un capac si da porumbul in clocot. Nu lasa porumbul la fiert mai mult de 20 minute! Se va intari si va capata un gust amar!

- dupa ce ai oprit focul, scoate imediat porumbul din apa, pune sare, piper si putin unt peste el. Multe gosopodine comit eroarea de a pune untul in apa la fiert! Nu e sanatos! Untul fiert prea mult este toxic!

Porumbul fiert este recomandat pentru digesti, pentru a mentine sub control nivelul colesterolului, dar si pentru a asimila mai mult acid folic in timpul sarcinii.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Porumb fiert. Nu-i asa ca suna delicios? Sigur, l-ai mancat si tu macar o data in viata....
Dupa orez si grau, porumbul este a treia cea mai consumata cereala din lume, sub forma de...