Cum sa cojesti un dovleac

Cum sa cojesti un dovleac

Dovleacul este un fruct foarte iubit si folosit de romani in diverse retete, mai ales in timpul toamnei. Pe cat e de gustos si de sanatos, pe atat e de atos, cand vine vorba de curatat. De aceea ne-am propus sa iti aratam cum sa cojesti, cu usurinta, acest fruct minunat.

Cum sa cureti un dovleac:

- pune niste ziare pe suprafata mesei. Astfel, nervurii eliminati din dovleac nu se vor lipi pe masa.

- spala coaja dovleacului bine. Daca e mare, foloseste o carpa uda sau jet de apa;

- foloseste un cutit mare, ideal zimtat , pentru a impiedica alunecarea pe suprafata cojii;

- taie dovleacul pe jumatate, pe langa codita;

- curata interiorul cu o lingura mare. Poti folosi si mana(curata, evident);

- pastreaza seminte pentru consum sau pentru plantarea de anul urmator;

- taie jumatatile in alte jumatati, pana vei obtine felii usor de manvrat;

- preincalzeste cuptorul;

- pune feliile de dovleac intr-o tava, alaturi de o jumatate de cana de apa;

- baga tava la cuptor si lasa dovleacul sa se coaca la foc mare (200°C), pana cand coaja se inmoaie(15-20 minute). Miezul va fi si el copt partial, astfel incat baga la cuptor doar cantitatea pe care doresti sa o gatesti in acea zi;

- daca ti-a ramas dovleac, elimina coaja cu un cutit de curatat, apoi taie fructul cubulete si baga-l la congelator in pungi de plastic.

- daca ai la indemana un dovleac pacintar, il poti curata cu un aparat de cojit. Va fi mai simplu, deoarece acest tip de dovleac are o coaja mai moale.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Dovleacul poate fi folosit in placinta si alte retete , consumat fiert cu putin zahar sau fara,...
Piureul de dovleac de casa este o baza delicioasa pentru placinta cu dovleac, prajituri si multe alte...
Dulceata este un deliciu in orice moment din an, cu predilectie in perioada rece, cand fructele nu...