Maghiran. O reteta de neratat: Rulada de porc

Maghiran. O reteta de neratat: Rulada de porc


Maghiranul sau Majorana Hortensis  este o planta aromatica recunoscuta pentru parfumul delicat. Inca din vechime, aceasta minunatie a naturii a fost folosita pe post de condiment in diversele bucatarii ale lumii.

Carnea, ouale si branza se inteleg de minune cu maghiranul.

Azi, va prezentam o reteta in care aceasta planta aromatica are un rol important. Este vorba despre RULADA DE PORC.

Ingrediente:

-1 kg pulpa de porc,
-sare,
-o legatura patrunjel verde;
-o lingurita boia dulce/iute;
-piper negru proaspat macinat;
-2 linguri pasta de rosii;
-3 catei de usturoi;
-o lingurita fulgi chilli;
-o lingurita cimbru uscat;
-o lingurita maghiran uscat;
-3 linguri vin rosu;
-2oo ml apa;
-2 linguri miere;
-2 linguri sos soia;
-2 lingurite pudra ghimbir;
-o lingura otet balsamic.

Mod de preparare:


1
Pulpa de porc trebuie sa fie lata si subtire, asa ca aveti in vedere acest aspect atunci cand o taiati;

2
Dupa ce ati obtinut dimensiunea dorita, condimentati pulpa cu sare si piper;

3
Intr-un castron. amestecati pasta de rosii cu usturoiul pisat, patrunjelul verde tocat marunt, boiaua, fulgii de chilli, cimbrul, maghiranul uscat si vinul rosu;

4
Cu jumatate din acest amestec, ungeti carnea pe una dintre parti, dupa care rulati;

5
Legati bine rulada cu sfoara;

6
Ungeti cu restul de amestec rulada pe dinafara;

7
Asezati rulada intr-o tava unsa cu putin ulei;

8
Adaugati putina apa in tava;

9
Acoperiti tava cu folie de aluminiu si o puneti la cuptor la 180 grade Celsius, vreme de o ora;

10
Intre timp, amestecati intr-un castron 2 linguri de miere cu 2 linguri sos de soia, 1 lingura otet balsamic si 2 lingurite pudra de ghimbir.

11
Dupa 1 ora scoateti folia de aluminiu, scurgeti tot lichidul din tava si o ungeti cu amestecul de miere.

12
O mai introduceti la cuptor pentru aproximativ 30-40 minute (pana se rumeneste deasupra)

13
Scoateti sfoara si...gata!

De preferat, sa consumati rulada cu o garnitura! Pofta buna!

De retinut! Maghiranul are proprietati stomahice, antispastice si sedative. Spre exemplu, ceaiul de maghiran ajuta la inlaturarea oboselii si  alunga starile anxioase.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Salata de naut cu patrunjel este simplu de preparat, delicioasa si sanatoasa. De asemenea, aceasta salata poate...
Salata de gulii poate reprezenta cina de care ai nevoie, dupa o zi in care ai mancat...