Cum poti alege produse de machiaj pe baza de minerale?

 Cum poti alege produse de machiaj pe baza de minerale?

Produsele de machiaj ar trebui sa fie cat mai usoare, pentru a nu incarca tenul si pentru a-i oferi acestuia un plus de naturalete.

Machiajele pe baza de minerale pot contine ingrediente periculoase pentru pielea sensibila.

Iata cum puteti alege produsele adecvate de machiaj, pe baza de minerale:

1

Aveti grija la ingredientele neminerale. Chiar daca eticheta unui produs sustine ca acesta este unul pe baza de minerale, este indicat sa verificati din ce ingrediente este compus. Ar fi bine sa evitati machiajele care au in compozitie: parabeni, talc, vopsea sau carmin. Talcul poate produce alergii la nivelul aparatului respirator, iar carminul este doar un cuvant pompos pentru gandacii striviti.

2

Cumparati in functie de cantitate si calitate. Produsele de machiaj pe baza de minerale sunt mai scumpe decat cele obisnuite, insa machiajele scumpe nu sunt neaparat cele mai bune. In loc sa apreciati un produs in functie de pret, analizati mai degraba ingredientele din care este compus, ce calitate are si in ce cantitate este comercializat.

3

Incercati produsele de make-up din magazinele ce prezinta mostre, pentru a vedea daca produc sau nu iritatii sau daca sunt rezistente. Nu cumparati niciodata un produs de machiaj fara sa il testati in prealabil.

4

Alegeti culorile potrivite nuantei de ten. Machiajele pe baza de minerale au aceeasi gama variata de culori si nuante ca si cele obisnuite.

5

Evitati sa cumparati produse de machiaj minerale online, deoarece culorile si nuantele pot sa difere in realitate fata de cele de pe monitor.

6

Alegeti un tip potrivit de perie pentru aplicarea machiajului. Pensulele cu peri din materiale sintetice nu sunt adecvate aplicarii machiajului mineral, deoarece nu il distribuie in mod uniform pe fata. Pensulele mari pentru pudra sunt potrivite pentru a da o tusa finala machiajului, in timp ce pensulele cu capatul plat sunt adecvate pentru aplicarea fondului de ten.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Machiajul este considerat o arta si nu oricine il poate realiza fara greseala. Conform unui studiu, majoritatea...
Femeile folosesc blush-ul sau fardul de obraz pentru a inviora putin fata, pentru a o face mai...
Baza de machiaj este un produs cosmetic ce se aplica inaintea machiajului si care asigura o rezistenta...