Cum sa aplici crema CC - de corectare a culorii

Cum sa aplici crema CC - de corectare a culorii

Crema CC, abreviere din englezescul colour correcting(corectare a culorii), este un produs de machiaj care poate fi folosit in locul fondului de ten sau ca primer. Acest tip de crema ajuta la ascunderea imperfectiunilor pielii, cum ar fi roseata sau hiperpigmentarea, protejand, in acelasi timp, pielea de daunele provocate de soare si tratand liniile fine si petele de batranete. Se aplica usor! E nevoie doar de degetele tale sau de o pensula de machiaj!

Cum sa aplici crema CC:

Curata, tonifica si hidrateaza pielea. Crema CC trebuie aplicata pe pielea curata. Spala-te pe fata, folosind demachiantul preferat , apoi usuca-ti usor pielea. Daca ai tenul gras, aplica toner, folosind o discheta de bumbac. Daca ai pielea uscata, aplica usor o crema hidratanta.

Aplica puncte mici de crema pe fata. Pune putina crema pe varful degetului, apoi aplic-o ca niste puncte pe fata. Aplica un punct pe frunte, unul pe nas, unul pe barbie si cate unul fiecare obraz.

Amesteca bine crema cu o pensula de machiaj sau cu degetele curate. Crema CC poate fi aplicata cu degetele curate sau cu o pensula. Bate incet crema pentru a o intinde pe fata, in loc sa freci pielea. Astfel, veie vita iritatiile. Alternativ, poti intinde crema cu o pensula de machiaj curatata inainte.

Adauga mai multa crema in zonele cu probleme. Daca doresti sa acoperi mai bine petele, poti aplica mai multa crema. Pur si simplu adauga un alt punct mic in zonele cu probleme, cum ar fi cercurile intunecate de sub ochi. Amesteca bine cu restul cremei, pentru a obtine un ten neted. Cremele de corectare a culorii sunt cele mai bune in cazurile extreme in care fondul de ten si corectorul nu functioneaza. Fondul de ten este, de asemenea, un corector de culoare, deci trebui sa poata face ceea ce fac cremele CC.

Ofera luciu pielii cu o pensula de machiaj. Indiferent daca folosesti doar crema CC sau aplici si fond de ten, foloseste o pensula mare de machiaj pentru a-ti slefui pielea si pentru a te asigura ca intregul produs este distribuit uniform. Fa mici miscari circulare cu peria, incepand de la frunte si pana la barbie.

Aplica si fond de ten, daca doresti. Cremele CC echilibreaza nuanta pielii si acopera petele. O poti folosi singura sau ca un primer sub fond de ten.lui si maxilarului.

Cum sa alegi crema CC potrivita:

Culoarea cremei trebuie sa se potriveasca cu nuanta pielii tale. Daca este posibil, obtine mostre din cateva marci diferite de crema CC si testeaza-le pe barbie. Crema ar trebui sa se integreze cu usurinta in culoarea pielii, nu sa arate ca o masca sau precum ai aplica creta…

Alege o crema CC formulata pentru tipul tau de piele. Un produs nu se potriveste tuturor. Citeste ambalajul pentru a alege produsul conceput pentru tipul tau de piele. Daca ai pielea uscata, de exemplu, alega o crema CC care hidrateaza pielea, precum una care contine acid hialuronic. Daca, in schimb, ai tenul gras, aleget o crema CC fara ulei, cu un finisaj mat. Nu in ultimul rand, daca ai pielea sensibila, opteaza pentru o crema CC fara parfum si noncomedogena(care nu infunda porii).

Alege o crema care vizeaza zonele cu probleme. Diferitele creme CC prezinta diverse beneficii, de la protectie solara si minimizarea porilor, pana la curatarea acneei si luminarea petelor de batranete. Alege produsul strict pe zona de corectie dorita.De exemplu, opteaza pentru un produs cu celule stem, pentru a reduce aspectul liniilor fine si al ridurilor. Alternativ, alege o crema plina de antioxidanti, pentru a minimiza eruptiile.

Stabileste zona de acoperire. Unele creme CC functioneaza precum o crema hidratanta colorata, in timp ce altele au o pigmentare mai grea decat fondul de ten. Daca vrei mai multa acoperire, alege un produs cu textura mai groasa si culoare opaca. Daca doresti mai putina acoperire, opteaza pentru o crema cu o textura usoara si o culoare translucida.

Citeste si: Cum sa alegi machiajul perfect fara ajutor profesional

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Machiajul este parte integranta din viata oricarei femei moderne. Conform anumitor studii, o reprezentanta a sexului frumos...
Vrei sa ai buze mai mari si mai carnoase? Daca da, e timpul sa incerci o interventie...