ASTONIN-H , comprimate

Citeste prospectul medicamentului  ASTONIN-H , comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Insuficienta adreno-corticosuprarenala, sindrom adreno-genital (dupa echilibrarea balantei hidroelectrolitice), hipotensiune arteriala posturala marcata, in special la pacientii cu diabet zaharat sau la cei sub tratament cu levodopa.

Prezentare farmaceutica: Comprimate continand 0,1 mg fludrocortison (cutie cu 30 buc.).

Actiune terapeutica: Hormon glucocorticoid sintetic, cu efect puternic de mineralocorticoid. Produsul asigura un aport de hormon mineralocorticoid, cu administrare per os, care poate substitui deficienta de mineralocorticoizi si care exercita o actiune intensa de retentie de sodiu si apa.

Mod de administrare: Per os. Tratamentul este individualizat in functie de starea si reactivitatea pacientului. In insuficienta adreno-corticosuprarenala: in general 0,1 mg/zi, sau alte variante: 0,1 mg de 3 ori pe saptamana sau 0,2 mg zilnic. In caz de H.T.A., doza va fi de 0,05 mg fludrocortizon/zi. Concomitent se administreaza cortizon (10-37,5 mg/zi) sau hidrocortizon (10-30 mg/zi). In sindromul adreno-genital cu pierdere de sare, doza uzuala este de 0,1-0,2 mg/zi. Alte afectiuni: pentru cresterea tensiunii la pacientii cu hipotensiune posturala se administreaza 0,1-0,4 mg/zi la diabetici si 0,05-0,2 mg la cei sub tratament cu levodopa.

Reactii adverse: Edeme, hipertensiune arteriala, favorizeaza procesele inflamatorii.

Contraindicatii: Insuficienta cardiaca, insuficienta renala, hipertensiune arteriala, ateroscleroza cerebrala, hipopotasemie.

Producator: Merck KGaA

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...