Aldara 5% crema

Aldara crema se poate utiliza pentru trei boli diferite.

Medicul dumneavoastra poate prescrie Aldara crema pentru a trata: condiloamele (condylomata acuminata) de pe suprafata genitala (organele sexuale) si din jurul anusului (orificiul anal); carcinomul bazocelular superficial. Aceasta este o forma comuna cu crestere lenta a cancerului de piele cu o probabilitate foarte mica de a se raspandi in alte parti ale corpului. Apare, de obicei, la persoanele de varsta mijlocie si la batrani, in special la cei care au pielea alba, si este cauzat de expunerea excesiva la soare. Daca ramane netratat, carcinomul bazocelular poate desfigura, in special pe fata – de aceea diagnosticul precoce si tratamentul sunt importante si cheratoza actinica.

Cheratozele actinice sunt portiuni aspre ale pielii aparute la persoanele care s-au expus foarte mult la lumina solara in cursul vietii lor. Unele sunt de culoarea pielii, altele sunt gri, roz, rosii sau brune. Ele pot fi plate si solzoase, sau bombate, aspre, dure si verucoase. Aldara se va utiliza numai pentru cheratozele actinice plate de la nivelul fetei si scalpului, la pacientii cu sistem imunitar sanatos, in cazul in care medicul a decis ca Aldara este cel mai adecvat tratament.

Crema Aldara ajuta sistemul imunitar al organismului dumneavoastra sa produca substante naturale, care sprijina lupta impotriva carcinomului bazocelular, a cheratozei actinice sau a virusului care v-a produs condiloamele.

Nu utilizati Aldara crema daca sunteti alergic la imiquimod (substanta activa) sau la oricare dintre componentele cremei.

Aveti grija deosebita cand utilizati Aldara crema:

- Daca ati utilizat anterior Aldara crema sau alte medicamente similare, trebuie sa ii spuneti medicului dumneavoastra inainte de a incepe acest tratament.

- Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra daca aveti probleme ale sistemului imunitar.

- Nu utilizati Aldara crema pana cand zona ce trebuie tratata nu s-a vindecat dupa medicamentele sau tratamentele chirurgicale anterioare.

- Evitati contactul cu ochii, buzele si narile. In eventualitatea unui contact accidental, indepartati crema prin spalare cu apa.

- Nu aplicati crema intern.

- Nu utilizati mai multa crema decat v-a indicat medicul dumneavoastra.

- Nu acoperiti suprafata tratata cu pansamente sau alte bandaje, dupa ce ati aplicat Aldara crema.

- Daca simtiti un disconfort prea mare la locul tratat, indepartati crema prin spalare cu sapun delicat si apa. De indata ce problema a disparut, puteti reincepe sa aplicati crema.

- Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra daca aveti o hemograma anormala.

Datorita modului in care actioneaza Aldara, exista posibilitatea ca aceasta crema sa poata agrava inflamati a existenta in zona tratata.

- Daca sunteti tratati pentru condiloame genitale, respectati aceste precautii suplimentare:

Barbatii cu condiloame situate sub preput trebuie sa retraga preputul in fiecare zi si sa se spele sub acesta. Daca nu se spala zilnic preputul, este foarte probabil sa apara semne de contractare, tumefactie si eroziune a pielii si sa rezulte dificultate in retragerea acestuia. Daca apar aceste simptome, opriti imediat tratamentul si anuntati-l pe medicul dumneavoastra.

- Daca aveti rani deschise: nu incepeti sa utilizati Aldara crema inainte de vindecarea ranilor.

- Daca aveti condiloame interne: nu utilizati Aldara crema in uretra (orificiul prin care se elimina urina), vagin (canalul nasterii), cervix (organ intern feminin), sau oriunde in interiorul anusului (rectul).

Nu folositi aceasta medicatie pentru mai mult de o serie de tratament, daca aveti probleme ale sistemului imunitar, fie datorita bolii, fie din cauza medicamentelor pe care deja le luati. Daca stiti ca aceasta vi se aplica si dumneavoastra, discutati cu medicul dumneavoastra.

Utilizarea altor medicamente: Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala. Nu exista medicamente recunoscute a fi incompatibile cu Aldara crema.

Sarcina si alaptarea: Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Trebuie sa ii spuneti medicului dumneavoastra daca sunteti gravida sau intentionati sa ramaneti gravida. Medicul dumneavoastra va va informa despre riscurile si beneficiile utilizarii cremei Aldara in timpul sarcinii. Studiile la animale nu au evidentiat efecte daunatoare directe sau indirecte asupra sarcinii.

Nu va alaptati copilul in timpul tratamentului cu Aldara crema, deoarece nu se cunoaste daca imiquimod este secretat in laptele uman.

Informatii importante privind unele componente ale Aldara crema: Hidroxibenzoatul de metil (E218) si hidroxibenzoatul de propil (E216) pot provoca reactii alergice (posibil intarziate). Alcoolul cetilic si stearic poate provoca reactii cutanate locale (ex. dermatita de contact).

Mod de utilizare:  Utilizati intotdeauna Aldara crema exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul, daca nu sunteti sigur.

Pentru orice informatii despre acest medicament, va rugam sa contactati reprezentantii locali ai Detinatorului autorizatiei de punere pe piata: Meda Pharma S.A./N.V.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...