Amicel,crema

Amicel, crema actioneaza ca antimicotic pentru dermatofiti, drojdii, ciuperci si bactericid pe bacili si coci grampozitivi, in infectii cutanate primare si secundare, sensibile.

Ovule: antimicotic (dermatofiti, drojdii, ciuperci, in special Candida albicans), bactericid (bacili si coci grampozitivi), infectii si suprainfectii vaginale primare si secundare, sensibile la chimioterapie. Spuma: in special in tratamentul Pityriasis versicolor, boala care se manifesta prin descuamare de tip furfuric a pielii, datorita lui Pithyrosporum orbiculare. Tratamentul intregii suprafete a corpului face posibila eliminarea agentului patogen, nu doar acolo unde sunt evidentiabile modificari morfologice cutanate, ci si acolo unde pielea este aparent sanatoasa.

Prezentare farmaceutica: Crema 1%, tub de 30 g; ovule vaginale, 150 mg/ovul, cutie cu 6 ovule; spuma 1%, cutie cu 6 pliculete a cate 10 g.

Actiune terapeutica: Econazolul este un antimicotic apt pentru aplicatie locala, cu spectru larg de actiune, activ pe numeroase micete ca: dermatofiti, aspergili, drojdii si chiar asupra unor germeni grampozitivi, fata de care prezinta o activitate bactericida optima. Valoarea econazolului in vitro a fost confirmata in vivo pe infectii micotice induse experimental cu dermatofiti, Candida albicans, Microsporum canis. Pe baza datelor farmacologice si bacteriologice, econazolul s-a dovedit eficient in tratamentul diverselor forme micotice, cum ar fi dermatomicoze (tinea si candidoze), Pityriasis versicolor si in terapia dermato-venerologica. In special in micozele vulvo-vaginale au fost obtinute vindecari in prima saptamana de tratament. Studii de toxicitate si teratogeneza au demonstrat buna tolerabilitate a medicamentului.

Contraindicatii: Hipersensibilitate dovedita fata de produs.

Reactii adverse: Este in general bine tolerat. Pot totusi sa apara iritatii care dispar in cursul terapiei. In tratamentul cu ovule pot aparea iritatii vaginale, crampe pelviene.

Precautii speciale: Utilizarea produselor cu actiune topica, mai ales prelungita, poate duce la fenomene de sensibilizare; in acest caz se impune intreruperea tratamentului si instituirea unei terapii corespunzatoare. In timpul sarcinii si la nou-nascut, medicamentul trebuie utilizat numai in caz de necesitate efectiva si sub controlul direct al medicului.

Interactiuni medicamentoase: Nu se semnaleaza interactiuni farmacologice; nici un risc de obisnuinta sau dependenta.

Mod de administrare: Crema: 1-2 aplicatii pe zi. Ovule: 1 ovul pe zi, timp de trei zile; se umezeste ovulul si se aplica local, in pozitie decliva. In caz de recidiva, se reia o a doua cura de 3 zile. Se instituie si tratamentul partenerului cu crema, timp de 15 zile. Spuma: timp de 3 seri consecutiv, se unge intreg corpul umed, cu ajutorul unui burete; nu se spala. Medicamentul actioneaza in cursul noptii si va fi indepartat prin spalare in dimineata urmatoare. Pentru evitarea recaderilor se recomanda reluarea tratamentului dupa 1-3 luni.

Producator: Salus Researches SpA

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Indicatii prospect: Amicel, spuma este indicata in special in tratamentul Pityriasis versicolor, boala care se manifesta prin...
Citeste prospectul medicamentului Procto-Glyvenol Crema si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Procto-Glyvenol determina...
Citeste prospectul medicamentului Ovestin, crema si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii si...