CLOTRIMAZOL , solutie pentru uz extern

Citeste prospectul medicamentului  CLOTRIMAZOL , solutie pentru uz extern si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Dermatomicoze, candidoze, Pitiriazis versicolor, eritrasma; vaginita micotica (mai ales cu Candida), vaginita cu Trichomonas, vaginita bacteriana nespecifica.

Prezentare farmaceutica: Crema continand clotrimazol 1 g/100 g (tub cu 20 g); solutie pentru uz extern continand clotrimazol 1 g/100 ml (flac. cu 25 g); comprimate vaginale continand clotrimazol 100 mg (flacoane si pachete ambutizate cu 6 sau 12 buc.).

Actiune terapeutica: Antimicotic cu spectru larg, activ fata de dermatofiti, Candida si alte levuri, Malassezia furfur (Pitiriazis versicolor); antitricomonazic; antibacterian activ fata de Corynebacterium minutissima (eritrasma) si diferiti germeni gram-pozitivi.

Mod de administrare: Crema si solutia se aplica local, de 2-3 ori/zi, pana la 4 saptamani; comprimatele se introduc intravaginal, obisnuit unul, seara la culcare, timp de 6 zile (la nevoie 2/zi, dimineata si seara, 6-12 zile).

Reactii adverse: Rareori iritatie locala, uscaciunea pielii, eritem, prurit, reactii alergice.

Contraindicatii: Alergie la clotrimazol; prudenta in timpul sarcinii, mai ales in primul trimestru.

Producator: Biofarm

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Clotrimazol, comprimate vaginale si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Citeste prospectul medicamentului Clotrimazol si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. INDICATII TERAPEUTICE: Clotrimazolul...
Citeste prospectul medicamentului ANTIFUNGOL, solutie sub forma de spray si afla pentru ce este indicat si cum...